В условията на новата медийна регулация, наложена от руското правителство

...
В условията на новата медийна регулация, наложена от руското правителство
Коментари Харесай

Европейският алианс на информационните агенции преустановява членството на ТАСС в алианса в очакване на решение за изключване

В изискванията на новата медийна регулация, наложена от съветското държавно управление (Роскомнадзор), която мощно лимитира свободата на медиите, Управителният съвет на ЕАNА смята, че ТАСС се намира в нарушаване на задачата на ЕАNА, както е заложена в устава на Алианса, защото съветската организация не може да дава безпристрастни вести, които са в основата на задачата на ЕАNА.

Това се показва в известие, оповестено на уеб страницата на алианса, в който членуват 32 осведомителни организации, в това число Българска телеграфна агенция.

" Като има поради това, а също и настояването на членовете за изключване на ТАСС от ЕАNА, Управителният съвет, в качеството си на изпълнителен орган на Алианса, единомислещо реши неотложно да прекъсне участието на ТАСС в ЕАNА, до момента в който Общото заседание не реши, според Устава, дали ТАСС следва да бъде изключен от нашия Алианс ", се споделя още в известието.

ЕАNА служи като конгрес за съдействие и продан на информация и опит сред европейските осведомителни организации. Целта на ЕАNА е да пази и предизвиква общите ползи на своите членове във всички области, които са от значително значение за тяхната работа и активност.

Алиансът цели да подсигурява, че членуващите в него осведомителни организации могат да работят като снабдители на безпристрастни вести. ЕАNА поддържа правилата на свободата на печата и се стреми да улеснява работата на членуващите новинарски организации в сходство с тези правила.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР