В условията на коронавирусната пандемия учебната година започва с нови

...
В условията на коронавирусната пандемия учебната година започва с нови
Коментари Харесай

Как в Благоевград училищата ще посрещнат 15 септември в условията на COVID-19?

В изискванията на коронавирусната пандемия образователната година стартира с нови правила и ограничения, които ще би трябвало да съблюдават учители, възпитаници и родители.

Във Второ главно учебно заведение в Благоевград образователната година ще бъде открита публично, с стратегия, с химна. Ще участват единствено учениците от първи клас, описа Българска национална телевизия.

След това ще бъде изработен график и идващите класове ще посетят учебното заведение малко по-късно, с цел да вземат своя разпис за идващия образователен ден.

Директорът на учебното заведение Милена Кавачева сподели пред Българска национална телевизия, че имат желание да отворят двата входа на учебното заведение. Учениците ще влизат от едната врата и ще излизат от другата. Големите възпитаници ще стартират малко по-рано учебно заведение, с цел да не се засичат с първолаците. В края на образователния ден първи клас ще излиза през спешния вход.

Подготвена е дребна стаичка за уединяване на деца със признаци. Има задоволително хигиентистки, водят се договаряния и за защита, която да не позволява външни лица. В постройката на учебното заведение ще се позволяват единствено родители на деца със усложнения. За останалите ще бъде избрана зона за родители, в която да чакат децата си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР