В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да

...
В управленската коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да
Коментари Харесай

Управляващите внасят предложение за 250 лева минимална пенсия


В управническата коалиция се обединихме към предлагането минималната пенсия да стане 250 лева Това сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание.

Както знаете към този момент, сутринта имаше политически съвет на обединението, на който обсъдихме въпроси в програмата на съдружното държавно управление още през съставянето му при започване на 2017 година Обединихме се към решението за осъществяване на текста, който сме заложлии в съдружната стратегия за повишение на пенсиите и в тази ситуация се обединихме към решение, което ще внесем сред първо и второ четене за повишение на минималната пенсия на 250 лева, сподели още Симеонов.

По думите му второто решение, което са взели и което ще материализират, е за приобщаването на децата от ниски обществени пластове към просветителната система. Той разясни, че концепцията е четири, пет и шестгодишните деца да бъдат наложително в детска градина, като страната поеме разноските за такси на тази група деца. Третото, към което се обединихме, е да бъде избран и заделен фонд в размер на 70 млн. лева за създаване на нови детски градини и учебни заведения, добави още Симеонов, представен от "Фокус ". Той уточни, че четвъртото, към което са се обединили е първият ден от болничните да не се заплаща.

Източник: novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР