В Унгария, също както в мнозинството страни по света, се

...
В Унгария, също както в мнозинството страни по света, се
Коментари Харесай

Петер Сиярто: Надяваме се час по-скоро да настъпи мир в Украйна

„ В Унгария, също както в болшинството страни по света, се надяваме час по-скоро да настъпи мир в Украйна “, съобщи на конференция в границите на провелия се през вчерашния ден Форум за мир в Будапеща, унгарският външен министър Петер Сиярто.

Той уточни, че Европа е изправена пред най-сериозното предизвикателство в сигурността и стопанската система от края на Втората международна война, като рисковете са по-големи от преди. 

„ Трябва да уточним, че това не е война на европейските нации, само че всички европейци заплащат за това. Това е сериозен проблем, тъй като Европейски Съюз си разреши да бъде заловен в „ санкционна нервност “ и да бъде предизвикан от най-голямата военна мощ в света Съединени американски щати, надпреварвайки се кой ще доставя повече оръжия на Украйна “, уточни Сиярто.

Външният министър сподели също, че конкурентоспособността на Европейски Съюз спада, цената на силата е няколко пъти по-висока от тази в Съединени американски щати, и глобите против Русия освен не са помогнали, само че и са нанесли по-големи вреди на Европа.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg