В УМБАЛ-Бургас е назначена вътрешна проверка за смъртта на 36-годишната

...
В УМБАЛ-Бургас е назначена вътрешна проверка за смъртта на 36-годишната
Коментари Харесай

УМБАЛ-Бургас: Родилката Лора сама се подписа, че отказва болнично лечение

В УМБАЛ-Бургас е назначена вътрешна инспекция за гибелта на 36-годишната родилка Лора Янева, която умря в болничното заведение след прекарани там няколко дни в сериозно положение, след затруднения от COVID-19. За тежкото здравословно положение на дамата преди няколко дни заяви пред публицисти в Бургас здравният министър проф. Костадин Ангелов.

" Във връзка с изявления в медии и клюки, популяризирани в обществени мрежи за отхвърлен достъп до лекуване на родилката Лора Янева, споделяме хронологията на нейния престой в УМБАЛ-Бургас. Листа от обзор при първото й посещаване потвърждава, че макар преценката на дежурния доктор, че е за болнично лекуване, тя сама е заявила отхвърли си. Твърденията, че е била върната, изрично не дават отговор на истината. Поднасяме съболезнованията си на фамилията и съжаляваме, че се постанова да разпространяваме тази информация, само че публикуването на лъжи не е в интерес на обществото ни и още повече обезсърчава напъните на лекарските екипи, които дават и невъзможното от себе си, с цел да оказват помощ на всеки собствен пациент ", се споделя в формалната позиция на лечебното заведение.

Бременната в шестия месец художничка бе призната в УМБАЛ Бургас на 19 март, а на 23-ти положението й се утежни и тя бе интубирана. Лекарите започнаха незабавно секцио и изродиха бебето. В момента момченцето й, което пристигна на бял свят в 26-та гестационна седмица, е в положително общо положение под грижата на наотнатолози, само че за жалост майка му загуби борбата за живот в събота вечер.

От пресцентъра на болничното заведение осведомиха, че ще се обясняват и всички условия по отношение на диагностично-лечебния развой и показаха, че дамата е била откарана от вкъщи си с кола за спешна помощ до триажния център на 17 март, като преди този момент е била на домашно лекуване. Мнението и на дежурния доктор, и на акушер-гинеколога е било, че тя би трябвало да бъде призната за болнично лекуване. Към този миг положението й не било изключително тежко.

Пациентката обаче собственоръчно е написала, че не желае постъпване в болница, настояват от УМБАЛ-Бургас.

На 19 март 36-годишната Лора към този момент е призната във влошено положение. Ден по-късно недоволствата се задълбочили, положението й е станало сериозно, което наложило пренасяне в реанимация и интубация. Свикана е била експертна лекарска комисия, която излязла със мнение за незабавно родоразрешение посредством интервенция, с цел да бъде избавен животът на бебето и родилката.

По време на престоя й в УМБАЛ-Бургас е приложено лекуване с всички показани за положението й лекарства, употребявани в лекуването на COVID-19, в това число ремдесивир и реконвалесцентна плазма. Проведени са съвещания с лекари от " Александровска болница " в столицата, както и с реанимацията на Военномедицинската академия, прецизираха от пресслужбата на УМБАЛ.

За тежкото й положение и логаритъма на лекуване е осведомен и министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов при визитата му в Бургас на 23.03 т.г.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР