В указа изрично се подчертава, че той обхваща икономически структури,

...
В указа изрично се подчертава, че той обхваща икономически структури,
Коментари Харесай

Указ на Путин провали сделки на чужди инвеститори в руската енергетика

В указа категорично се акцентира, че той обгръща стопански структури, в които имат дялове непознати жители от „ противников страни ”, а определението „ енергийна сфера ” включва компании от бранша на отоплението и електрическата енергия, заяви „ Коммерсантъ ”

Според новите законови условия, всички покупко-продажби в посочените области, до 31 декември тази година може да минат единствено с персоналното утвърждение на президента. Заради това условие пропаднаха покупко-продажбите за продажба на активи на италианската компания Enel и финланската Fortum.

Enel разчиташе да продаде 56,43% от акциите на съветското си поделение „ Энел Россия ”, за Щатски долар 135 милиона, без да разкрива дяловото присъединяване на двамата си купувачи - „ Лукойл ” и фонда „ Газпромбанк-Фрезия ”. Дъщерни предприятия на Enel в Русия са три водноелектрически централи със доста произвеждане.

По същия метод финландската компания Fortum се опита да се освободи от съветското си поделение „ Фортум ”, от което има 98.25%, в това число 7 топлоелектрически централи, три слънчеви парка и една вятърна електроцентрала, плюс дялове в компании...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР