В Ухан строят специална болница за заразенитеМинистерството на науката и

...
В Ухан строят специална болница за заразенитеМинистерството на науката и
Коментари Харесай

Китай създаде национален експертен екип за борба с коронавируса

В Ухан строят специфична болница за инфектираните

Министерството на науката и технологиите заяви, че е формирало екип от 14 специалисти, който би трябвало да помогне за предварителната защита и контрола на епидемията от новия ковид, съобщи Радио " Китай ". Той ще работи като част от незабавния научно-технологичен план на министерството, Националната здравна комисия и други институции, ориентиран към бързо разкриване на дейно лекуване и ограничение разпространяването на заболяването. Ръководител на екипа е ученият от Китайската академия за инженерни науки Джун Наншан, един от най-хубавите експерти в страната по ТОРС.

В същото време град Ухан, откъдето потегли болестта, разгласи, че ще следва модела от 2003 година за справяне с епидемията от ТОРС и е почнало построяването на специфична болница, в която ще бъдат одобрявани всички заболели от новата пневмония. Тя ще бъде с повърхност от 25 000 км. м. и би трябвало да бъде подготвена до 3 февруари. Капацитетът ѝ е плануван за 1000 кревати. Към момента пациентите с пневмония се лекуват в няколко профилирани лечебни заведения и 61 клиники в града.

От четвъртък град Ухан е изолиран и е неразрешено влизането и излизането от него.

До среднощ на 23 януари коронавирусът е взел 25 жертви в Китай, а други 830 души е доказано, че са инфектирани и се намират в лечебни заведения за лекуване. До момента 34-ма от пациентите са излекувани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР