В уебстраницата на енергийното министерство са публикувани окончателните териториални планове

...
В уебстраницата на енергийното министерство са публикувани окончателните териториални планове
Коментари Харесай

Публикувани са финалните териториални планове за Кюстендил, Перник и Стара Загора

В уебстраницата на енергийното министерство са оповестени окончателните териториални проекти за обективен преход на областите, и

Механизмът за обективен преход е част от Европейския зелен пакт. Целта му е при прехода към неутрална по отношение на климата стопанска система да не бъдат изоставени нито един човек и нито един район. Той обгръща Фонда за обективен преход /ФСП/, от който се планува сред 2021 и 2027 година да бъдат вложени 17,5 милиарда евро в териториите, най-силно наранени от прехода към неутрална стопанска система.

Всички страни членки са били длъжни да създадат териториални проекти за обективен преход /ТПСП/, тъй че да получат достъп до финансиране от Фонда за обективен преход. Стратегиите на локално равнище е трябвало да бъдат създадени посредством публични съвещания с всички заинтригувани страни, написа „ bTV “. Плановете е трябвало да бъдат показани от всяка страна членка или като единна ТПСП за цялата страна, или няколко характерни ТПСП за даден район на Европейската комисия, след съответни публични съвещания с гражданското общество .

На фона на митингите на енергетиците и миньорите стана ясно, че Европейската комисия не е получила ТПСП на България .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg