В уеб-пространството се появиха първите слайдове от пълноценната презентация на

...
В уеб-пространството се появиха първите слайдове от пълноценната презентация на
Коментари Харесай

Нови подробности за микроархитектурата NVIDIA Turing

В уеб-пространството се появиха първите слайдове от пълноценната презентация на видеокартите от новата серия NVIDIA GeForce RTX 20. Показани са някои нови детайлности за микроархитектурата Turing. Пълноценната презентация и обзорите чакаме да излязат на 14 септември.

 Turing

Първо . Пълноценната версия на чипа NVIDIA TU102 включва 4608 CUDA ядра, 576 Tensor ядра, 288 текстурни и 96 растерни модула. Всичко това е интегрирано във видеокартите NVIDIA Quadro RTX 6000 и RTX 8000. А графичната карта NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti в действителност е орязана версия на NVIDIA TU102.



Второ . Внесени са съществени промени в продуктивността на кеш паметта от първо и второ равнище:
Кaпацитетът на L1 кеша е повишен 2,7 пъти (от 24 на най-много 64 KB)Капацитетът на L2 е повишен двойно (от 3 на 6 MB)Пропускателната дарба на L2 е увеличена 2 пътиНамалена е задръжката на достъпа до L1 кеша

Трето . Производителността на шейдърните блокове е увеличена с от 50 до 100%



Четвърто . Създаден е софтуерният инструмент NVIDIA Scanner за по-лесен автоматизиран овърклок. Той независимо сортира нужното напрежение за определената тактова периодичност. NVIDIA показва неговата работа като част от приложението EVGA Precision X1. Не е изключено той да бъде прибавен и в състава на други стратегии – да вземем за пример ASUS GPU Tweak или MSI Afterburner.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР