В Турция започна гласуването на втория тур на президентските избори.

...
В Турция започна гласуването на втория тур на президентските избори.
Коментари Харесай

Изборният ден в Турция започна при засилени мерки за сигурност

В Турция стартира гласуването на втория тур на президентските избори. Избирателните секции в 81 провинции отвориха порти в 08:00 ч. локално време и ще останат отворени до 17:00 ч.

Общо 191 884 урни за гласоподаване са конфигурирани в страната и отвън нея. Право на глас имат 64 милиона турски жители, оповестяват от БГНЕС.

В Анкара и Истанбул, ограниченията за сигурност са доста засилени в най-големите градове на Турция, с цел да могат гласоподавателите безвредно да упражнят правото си на глас.

Очаква се настоящият турски президент Реджеп Тайип Ердоган да гласоподава в Истанбул, а неговият противник от опозицията Кемал Кълъчдароглу - в Анкара.

Върховната изборна комисия на Турция разгласи резултатите от първия тур на президентските избори на 19 май. Според данните актуалният президент Ердоган е бил подсилен от 49,52% от гласоподавателите, а опозиционният водач Кемал Кълъчдароглу - от 44,88%. На втория тур победител ще бъде претендентът, събрал най-вече гласове.

Последните изследвания на публичното мнение значително благоприятстват изборната победа на Ердоган. Опозицията твърди, че Кълъчдароглу ще завоюва.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР