В Турция се затяга контролът във връзка с носенето на

...
В Турция се затяга контролът във връзка с носенето на
Коментари Харесай

Турция затяга мерките срещу коронавируса

В Турция се стяга контролът по отношение на носенето на маски и спазването на противоепидемичните ограничения в институциите, компаниите, заведенията, всеобщия превоз, образователните заведения.

В редица окръзи ще бъдат въведени ограничавания за придвижване в публичния превоз в избрани часове на хората над 65-годишна възраст.

Това уточни турският президент Ердоган в изказване, което направи след днешното съвещание на профилирания Научен съвет за битка против ковид. То бе отдадено на сериозното повишаване на инфектираните и болните от Ковид-19 в страната.

Специално място в новите ограничения против разпространяването на ковид се фиксира усилване на контрола по изолацията на позитивните случаи.

" Всеки, който е регистриран като притежател на вируса и би трябвало да бъде изолиран у дома, само че не съблюдава условието, а върви на работа или излиза на открито, ще бъде третиран като нарушител съгласно закона ", сподели Ердоган.

Турският президент подчертава и върху разработките на ваксина против ковид.

" Следим от близко работата по основаването на ваксина против ковид в международен мащаб. В същото време напредваме и по основаването на ваксина в нашата страна. Приключиха сполучливо първите две етапи по тестуването върху животни, а идващия месец ще стартират тестванията върху хора. Планираме през първите месеци на идната година да пуснем и наша, турска ваксина ", сподели Ердоган.

Нов пик на ковид е бил регистриран през последните 24 часа.

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви, че са открити нови 1743 случая на инфектирани и 68 души са умряли.

Броят на умрелите в Турция към този момент е 7574 души, а на инфектираните - 304 610 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР