В Турция са изпратени 220 устройства за гласуване на парламентарните

...
В Турция са изпратени 220 устройства за гласуване на парламентарните
Коментари Харесай

В 112 секции в Турция ще има машини за гласуване

В Турция са изпратени 220 устройства за гласоподаване на парламентарните избори в България, планувани за 2 октомври, сочат данните на Министерството на външните работи.

С решение на ЦИК в Турция ще бъдат разкрити 165 секции. За парламентарния избор през юли предходната година бяха разкрити 57 секции, а за вота за парламент и президент през ноември предходната година се гласоподава в 126 секции. В Истанбул, Ескишеир, Бурса, Чорлу ще има повече секции от преди. В Турция обичайно секциите за гласоподаване са най-вече от всички зад граница.

220-те устройства за гласоподаване се плануват да бъдат ситуирани в 112 секции, които съставляват съвсем 2/3 от общия брой секции, одобрени за Турция.

По решение на ЦИК на вота на 2 октомври по две устройства ще има в секциите, в които на предходните избори са дали своят вот над 349 души.

На предходните избори обаче имаше закъснение на изборния развой поради машинното гласоподаване, което затрудняваше гласоподавателите в Турция.

Представителите на редица изселнически асоциации обаче настояват, че за разлика от предходните избори, на 2 октомври машинното гласоподаване ще върви по-гладко, защото има самодейност по подготовката за идния избор, в границите на която са уведомили гласоподавателите за детайлности за машинното гласоподаване, публикувани са клипове, обясняващи по какъв начин се гласоподава с машини.
ТЕМА преди 5 минути 47 преди 27 минути 493 преди 2 часа 1584
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР