В цялата История на нашата цивилизация всичко се повтаря. Много

...
В цялата История на нашата цивилизация всичко се повтаря. Много
Коментари Харесай

Иван Спиридонов: Днес живеят последните все още свободни хора

" В цялата История на нашата цивилизация всичко се повтаря. Много са говорели за " ново начало ", " нови ери ", " нови столетия " или " грандиозни промени ", само че истината е единствено една - най-големият проблем постоянно е бил по какъв начин ръководещите да управляват ръководените. Тъй като хората постоянно са били неравни, някои постоянно са били господари, а други - подчинени.

Тази алтернатива е стояла в главите на стотици генерации управници. Стои и през днешния ден.

В древността робовладението я взема решение непосредствено с владеене на тялото на подчинения. Робите са били благосъстоятелност на господарите си, сходно на къщите, мебелите и домашните им животни. Контролът е бил цялостен. Който не слуша - пердах, апетит или гибел.

По-късно - във времето на феодализма контролът е бил посредством владеене на земята. Крепостните са зависели напълно от прехраната си, тя е зависела от земята, а земята е била на феодала. Който се опита да излезе от надзор - умира от апетит ", написа в собствен разбор писателят и някогашен публицист.

" По-късно капитализмът трансформира единствено господарите - те към този момент не е наложително да са със синя кръв. Обаче за масата контролът не понижава. Този път той е посредством благосъстоятелност върху труда. Парната машина и електричеството не трансформират алтернативата. Масата пролетарии зависят от работата си, а работата им дават (или не дават) капиталистите във фабриките и заводите си.

Днес към този момент сме в пост-капиталистическата ера, наричана по десетки способи. Трудът не играе към този момент такава роля, защото технологиите последователно заменят хората. Важно е съзнанието. Затова основната задача на днешните господари е контролът върху съзнанието. Най-големите изобретения на последните десетилетия - персоналните компютри, смарт телефоните и интернет прелестно служат на тази цел - да управляват съзнанието ни. Както тъкмо споделя Олдъс Хъксли в " Окончателната гражданска война " - " Задачата на олигархията е да принуди масата от хора да заобича подчиненото си състояние! "

Мрежата и смарт телефоните сносно се оправят със задачата. Повечето хора, изключително младите, прекарват в интернет и обществените мрежи огромна част от времето си. Те към този момент са крепостни селяни на системата - доста по-малко поддържат връзка с живи хора и доста повече - с Гугъл и Фейсбук. Това сътвори опция на ръководещите елити да управляват държанието на масата доста по-лесно и сполучливо, в сравнение с робовладелците направляваха робите си, сеньорите - крепостните си селяни или капиталистите - пролетариата.
Организация на обединените нации: Пандемията ще ощети международния туризъм с 2 трилиона $ през 2021 година
Пандемията от ковид ще коства на международния туризъм 2 трилиона $ под формата на пропуснати доходи през 2021 година Тези загуби с...

Мрежата стартира да постанова собствен език, своя идеология и държание, което е комфортно на елитите. Пред очите ни се основава нова цивилизация, с нова просвета, новоговор, нови понятия, нов морал и етика…и всички те са подчинени само на концепцията " новите плебеи " да обичат робството си.

Всеки, който даже се съмнява в правотата на налаганите правила незабавно е дамгосан като болшевик, фашист, терорист, сексист, расист, хомофоб...

Тъй като светът е глобализиран, това се случва на всички. Глобална е и олигархията, което улеснява вземането на всевъзможни решения за надзор. Такъв триумф би бил фантазия за господарите в предишното.

Днес живеят последните към момента свободни хора. Днешните млади и идващите след тях към този момент ще са под цялостен надзор. Който може- вижда по какъв начин се работи по въпроса от години.

Виждаме какво реализира " пандемията ". Скоро ще забележим идната стъпка - така наречен " климатични промени ". Тогава равнищата на надзор ще станат тотални. Климатичният световен локдаун няма да ни не разрешава единствено да пътуваме и да се събираме, а ще ни наложи какъв брой и какво да ядем, какъв брой електрическа енергия да употребяваме, по какъв начин да се обличаме и даже какъв брой пъти да се къпем...за да не " нарушаваме климатичния баланс "...
Генка Шикерова: Двете частни национални малките екрани явно са си сложили за цел да сеят боязън и смут
" Двете частни национални малките екрани в утринните си блокове явно са си сложили за цел да сеят боязън и смут. Още няма данни, само че те...

Системата за този цялостен надзор се назовава " интернет на всичко ". Дори няма да има потребност от полиция, а свободни да ядат каквото желаят и да се къпят колкото си желаят ще бъдат единствено тези, които ръководят системата - т.е. - световната олигархия.

Повечето хора ще одобряват това иго, че даже и ще се радват, че " пазят земята ".

Масата ще обича подчиненото си състояние!

Трябва да се опитаме да попречим на всичко това! Трябват ни нови хрумвания, нови елити и нова битка! Това няма да стане със слепи и безидейни митинги или въстания. Ще стане с " четене и писане " и с обединяване на всички, които осъзнават протичащото се. Само готови хора могат да поведат масата.

Крайният период да започваме подготовката беше през вчерашния ден. Днес към този момент закъсняваме... "

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР