В цяла Испания имаше демонстрации, докато испански спасители продължаваха да

...
В цяла Испания имаше демонстрации, докато испански спасители продължаваха да
Коментари Харесай

Испания се вдигна на простест заради жестокото убийство на дете и изчезването на сестра му

В цяла Испания имаше демонстрации, до момента в който испански спасители продължаваха да претърсват водите край брега на Тенерифе в опит да открият едногодишно момиченце, откакто откриха тялото на 6-годишната му сестра във вътрешността в океана и това отприщи яд и тъга, съобщи Ройтерс. Бащата на децата Томас Г. е основният обвинен за изгубването на 6-годишната Оливия и едногодишната Ана, откакто не ги върнал на майка им, както било контрактувано в края на април. Той също е в неопределеност.
Пръстови отпечатъци са удостоверили, че тялото, намерено в океана, е на по-голямото дете.
Семейството живеело в Тенерифе, където представители на локалната власт и локални поданици резервираха минута безмълвие в памет на сестрите пред постройката на общината и пред други публични здания на Канарските острови.
"Тук сме, с цел да осъдим събития, които се случват по-често в сравнение с би трябвало, и с цел да кажем "стига толкоз " и че би трябвало да пазиме дамите и децата, жертви на мъжко принуждение ", сподели Нурия Фернандес на митинга в Тенерифе. Протести имаше също в Мадрид и други испански градове.
"Цяла Испания е в потрес, изпращаме цялата си поддръжка на фамилиите, чиято болежка е изцяло непоносима и невъобразима, отхвърляме напълно учреденото на пола принуждение, за което някои не престават да отхвърлят, че съществува в нашата страна ", сподели испанският министър председател Педро Санчес по време на визитата си в Коста Рика.
Тялото на по-голямото момиче беше намерено в четвъртък следобяд на дълбочина от 1000 метра в спортна чанта, завързана за котва, покрай лодката на бащата. Друга празна спортна чанта била открита в близост оттова, оповестиха от съда.
Властите бяха напът да прекратят морското търсене по-рано тази седмица, откакто откриха персонални движимости на бащата в морето.
По улиците на Тенерифе хората оплакваха Оливия и Ана. "Чувстваме ги като свои дъщери и внучки ", сподели локалната жителка Мария Виктория.
Испанското ляво държавно управление сложи правата на дамите на челно място в политическия си дневен ред и се пробва да се бори с мачисткия метод. В Севиля някогашният другар на 17-годишната Росио Каис беше задържан откакто признал, че я е умъртвил и е нарязал тялото й. Близо 1100 дами са били убити от някогашни или сегашни сътрудници от основаването на указател през 2003 година, малко преди одобряването на закон против насилието, учредено на пола. От 2013 година насам са били убити и 13 деца при набези против майките им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР