В централата на Международната федерация по гимнастика (FIG), досегашния Технически

...
В централата на Международната федерация по гимнастика (FIG), досегашния Технически
Коментари Харесай

Великата Мария Гигова предаде щафетата на Мария Петрова във Международната федерация по гимнастика

В централата на Международната федерация по гимнастика (FIG), досегашния Технически комитет в тази дисциплинираност съобщи властта на новия. Великата ни шампионка и дълготраен член на Техническия комитет на FIG дружно с нейните колежки, бе почетена уместно за ярката диря, която оставя с работата си в международната художествена гимнастика. Първата ни трикратна международна шампионка получи   цветя и признателност от новия президент на комитета Ноха Абу Шабана и от  президента на международната централа  Моринари Ватанабе.
" И ние благодарим на госпожа Гигова за високата летва, която подвигна като експерт, за безкрайните велики моменти на победи на нашите девойки, от които тя бе неизменима част, за нейната безрезервност и обич, която влагаше в работата си и отношението към всички нас!Желаем и здраве и доста щастливи мигове! "
Ето какво сподели за нея президента на БФХГ Илиана Раева: “Винаги съм казвала, че тя е признакът на българската художествена гимнастика. Тя има лъчезарен ореол. Толкова доста даде на света и на България. Тя се вълнуваше с всяка наша гимнастичка, с всяка наша победа или отчаяние. Богата душа и същина е Мария. Нейната отдаденост, професионализъм и продуктивност са на международно равнище. Тя работеше във ФИГ, само че вечно остана част от българската художествена гимнастика. Високо е Мария, доста е високо. С нея са свързани най-големите триумфи в историята на българската художествена гимнастика. Нека е образец за всички! Нека е здрава и щастлива! ”На церемонията участваха и членовете на новия механически комитет, измежду които е и втората ни трикратна международна шампионка  Мария Петрова.

По обявата работи: Кръстина Иванова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР