В три последователни дни най-големият фестивал за късометражно кино в

...
В три последователни дни най-големият фестивал за късометражно кино в
Коментари Харесай

Гледаме Оскар номинирани и наградени късометражни филми в София - slava.bg

В три поредни дни най-големият фестивал за късометражно кино в региона, и уникален в страната, IN THE PALACE International Short Film Festival, показва най-хубавото от света, а точно Оскар номинираните и наградени късометражни филми за 2019 година “Казват, че последните дни на всяка една година са дни, в които вършим равносметка за отминалото време.

Нашата равносметка е, че от 2017 година насам сме единствения фестивал в страната, сертифициран да номинира професионални късометражни филми в три категории за разглеждане от Академията за кино изкуства и науки на Съединени американски щати за премиите Оскар: най-добър игрален от интернационалната спортна програма; най-добър анимационен от интернационалната късометражна програма; и най-добър български филм. Заедно с това, от 2019 година фестивалът е дипломиран да предлага и студентски филми за Student Academy Awards® - Оскари. Изключително щастливи сме, че ще можем да представим селекцията си на публиката и всеки ще може да се допре до най-хубавото от късометражното кино “, споделя Цанко Василев, шеф на IN THE PALACE.

На 19.12. от 18:30 часа в Дом на киното ще бъде показана оскаровата селекция от 5 анимационни кино лентата от Ирландия, Канада, Китай и Съединени американски щати, както и 3 от най-хубавите анимационни кино лентата на IN THE PALACE, дружно с оферти на фестивала към Академията за най-голямата премия в киноизкуството – „ Задачи за деня “ на реж. Петя Златева и „ Той не може без космоса “ на Константин Бронзит.

На идващия, 20-ти декември ще бъдат показани някои от най-хубавите игрални филми от последното издание на фестивала. В селекция от „ 5 прелестни кино лентата “ от Канада и Тунис, Германия, Италия, Украйна и Испания ще забележим и „ Братя “ на реж. Мериам Жубер, който In The Palace квалифицира за разглеждане от Академията за премия Оскар.

В най-късия ден от годината, 21 декември, още веднъж в 18:30 часа, за край IN THE PALACE ще показа Оскар номинираните игрални филми за 2019 година, дружно с отличения „ Кожа “ за най-хубав игрален късометражен филм. „ Заповядайте в Дом на киното да отпразнуваме дружно Международния ден на късометражното кино в най-късия ден с най-хубавите филми “, приключва Цанко Василев.

Билети можете да закупите тук или от касата на Дом на киното:

Цени: 8 лева постоянен билет; 6 лева за деца, студенти и пенсионери

С по един лев от всеки продаден билет ще бъде генериран фонд за финансирането на 1 един нов късомеметражен филм
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР