В традиционната азербайджанска кухня тас кебап се приготвя от агнешко

...
В традиционната азербайджанска кухня тас кебап се приготвя от агнешко
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Тас кебап

В обичайна азербайджанска кухня тас кебап се подготвя от агнешко или говеждо месо. Това сподели Н. Пр. Наргиз Гурбанова, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Азербайджан в България, в изявление за предаването „ Азербайджан – чужд и непосредствен “ на Радио „ Фокус “.
Думата „ тас “ в ястието тас кебап е обвързвана с огромните медни съдове за готвене, които са по-дълбоки от тиган. За да се подготви този тип ядене по обичайната азербайджанска рецепта са нужни не доста артикули: 1 кг агнешко или говеждо месо,
лук - 400 гр
куркума - 3 гр или мащерка - 10 гр
нар - 1 бр.,
сол и черен пипер също на усет.
За да приготвите това ядене, първо нарежете месото на дребни части и лука на необятни пръстени, разбъркайте със смрадлика и сол, след което сложете всичко в тиган.
Налейте 1 чаша вода и при положение, че тя заври прибавете още. Без да разбърквате, оставете водата с месото и лука да къкри на слаб огън, до момента в който месото се свари. След като месото е готово, го поръсете с малко куркума или мащерка.
За соса можете да употребявате гъстата течност, останала от месото и лука на дъното на тигана. Накрая обелете свеж нар и поръсете готовия артикул със семената му.
Ястието може да се сервира настрана или като гарнитура към пилафа, описа дипломат Наргиз Гурбанова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР