В това уверява популярният в цял свят руски учен биолог,

...
В това уверява популярният в цял свят руски учен биолог,
Коментари Харесай

Д-р Панчин опровергава мита за "вредните" храни

В това твърди известният в целия свят съветски академик биолог, доктор Александър Панчин. Интервюто, което ви предлагаме в превод, е във връзка здравословния метод на живот, най-общо казано. Д-р Панчин развенчава множеството от тези заблуди.

- Д-р Панчин, в днешно време разполагаме с доста информация за потребните и нездравословни артикули. Помогнете ни да се ориентираме кое е правилно и кое илюзия или провокация. Нека стартираме с въпроса: що е то ГМО?

- Никога човек не се е хранил по-безопасно, в сравнение с в този момент. Затова първото, което настоятелно предлагам, когато стане дума за храна - това е да се успокоите. Най-страшното, което може да се случи, е: продуктът да се е развалил, в него да са се развъдили болестотворни организми, способни да провокират да вземем за пример дизентерия. Този проблем не е изкоренен изцяло, само че все по-малко хора се оказват в болница с чревни отравяния. И заслугата за това в огромна степен е на хранителната сигурност, където се употребяват разнообразни консерванти, които оказват помощ да не се допусне размножаване на патогенни организми. А другите способи за отбрана на растенията от вредители към този момент е от региона на биоинженеринга. Ние можем да създадем растение, стабилно към гъбични инфекции. Знаете ли, че елементарната папая на Хаваите била съвсем напълно унищожена от вирус, само че учените основали генномодифицирана, която не може да бъде наранена от вируса.

Цялото изявление, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР