„В това Народно събрание загубихме много време на българските избиратели.

...
„В това Народно събрание загубихме много време на българските избиратели.
Коментари Харесай

БСП за 46-ия парламент: Загубихме много от времето на българския избирател


„ В това Народно заседание загубихме доста време на българските гласоподаватели. Българска социалистическа партия постоянно се е борила за ползите на българските жители, ние сме една от първите партии, която вкара редица законопроекти за решение на съответни проблеми. Ние постоянно сме желали смяната на модела “ГЕРБ “. Това съобщи националният представител от ПГ на “БСП за България “ Стоян Мирчев в ефира на Нова телевизия във връзка работата на 46-ото Народно заседание, чийто финален работен ден е през днешния ден. Той добави, че позицията на левицата постоянно е била срещу профилираните съдилища.

Социалистът изрази страдание, че този парламент ще приключи единствено с трите бюджета от предходната седмица и вероятно през днешния ден със Закона за Бюрото за отбрана на очевидци. „ Загубеното време стана поради всички неразбирателства - едни сред партиите, второ поради управлението на този парламент, имам предвид Ива Митева. Месец и половина ние не създадохме съответните комисии в Народното събрание, с цел да стартират да се преглеждат вкараните законопроекти. Тези комисии бяха основани в последния миг и това беше едно огромно изгубено време, в което просто изслушвахме министри, само че нямахме опция да вършим законодателна самодейност “, разяснява Мирчев.

По отношение на третия мандат депутатът от Българска социалистическа партия изясни, че процесът е бил напълно транспарантен и левицата се пробвала да води диалози с така наречен “партии на митинга “.

„ Българска социалистическа партия ще участваме в днешното пленарно съвещание. В това Народно заседание, въпреки че не успяхме да създадем болшинство, което да излъчи държавно управление, има съществено болшинство във връзка с нуждата от промяна в правосъдната система. Тази промяна би трябвало да се случи и съвсем всички проблеми в публичното ни, икономическото ни и всякакво друго развиване идват от това, че ние нямаме ефикасна правосъдна система. Това би трябвало да се случи и Българска социалистическа партия ще го поддържа “, разяснява от своя страна заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в ефира на БНР.

Тя бе безапелационна, че в това Народно заседание Българска социалистическа партия е показала оптималната отговорност, внасяйки всички законопроекти, които подхождат на предизборната платформа на левицата: „ Българска социалистическа партия прояви цялата си отговорност, приемливост и диалогичност. Направихме всичко допустимо да може да има естествен разговор и да се случи държавно управление, което да стабилизира Народното събрание и да можем да свършим всички тези нещо, а не да се случват в “12 без 5 “, уточни социалистът.

По отношение на поддръжката за президента Радев Ирена Анастасова съобщи: „ Българска социалистическа партия има решение на Националния съвет, че ще поддържа президентската двойка Радев-Йотова. При нас до 2-3 дни започват събрания на низовите ни организации за номиниране на народни представители и президент “, разяснява тя като съгласно нея организациите на левицата ще препотвърдят решението за поддръжка на президента Радев.

Имахме положителното предпочитание да приказваме за политики, само че “партии на митинга " не одобриха протегната ни ръка, бе коментарът на зам.-председателят на партията АтанасЗафиров, който се включи в утринния блок на Българска национална телевизия.

Последователното държание на Българската социалистическа партия ще даде резултат

В този ялов парламент не се взеха решение няколко значими казуса за българското общество. Първият от тях е фактът, че в този парламент задкулисието продължи да ръководи, да подрежда нещата. Българска социалистическа партия, несъмнено, не взе участие в този развой, само че самият факт, че втори следващ парламент не може да излъчи държавно управление, значи, че има група от хора, която има интерес това да се случва, сподели още Зафиров. По думите му вторият огромен проблем е, че Народното събрание не е бил съответен на действителния живот и на упованията на хората.

Според него така наречен " партии на митинга " не са приели протегната ръка на Българска социалистическа партия и по тази причина не е бил осъществен третият мандат за сформиране на държавно управление. „ Докато ние имахме положителното предпочитание да приказваме за политики, в това време сме очевидци по какъв начин са се водели някакви диалози, които доведоха до този резултат. В идващото Народно заседание партиите би трябвало да са си научили урока и това да не се позволява “, съобщи той, като добави, че поредното държание на Българската социалистическа партия ще даде резултат.

По отношение на слуховете за основаване на нов политически план, Атанас Зафиров съобщи: „ Всеки има право да прави политически планове, стига те да не са на гърба на други партии, стига да не се вършат с държавен запас и да не се бракониерства в другите партии. “

Във връзка с идните президентски избори зам.-председателят на Българска социалистическа партия разяснява: „ Българска социалистическа партия е подредена партия, партия с процедури, правилник и правила. Ние декларирахме на Национален съвет нашата поддръжка за президентската двойка Радев-Йотова, в този момент следва да извървим нашата уставна процедура и тогава да вземем окончателното решение “, изясни Атанас Зафиров.

Българска социалистическа партия опита всичко допустимо, с цел да сплоти партиите на смяната към работеща формула за ръководство, е мнението на различен депутатът на социалистите – Александър Симов.

„ Истината е, че ще останем в историята с два следващи Народното събрание, които общо са приели два-три закона, в това число актуализацията на бюджета. Това не може да бъде наименуван първокласен ход на работата, защото смисълът на Народното събрание бе да сътвори работещо ръководство “, сподели той в ефира на Бг он еър.

Социалистът акцентира, че от Българска социалистическа партия са пробвали всичко допустимо, с цел да обединят партиите на смяната към работеща формула за ръководство. " Аз в действителност имах вяра, че в границите на този парламент новите партии ще схванат своята отговорност и ще съумеят да седнат на една маса и дружно да решим проблемите ", призна Симов.

Депутатът от левицата зададе въпроса при последващи избори кой ще подсигурява, че равнището на разграничителни линии няма да остане. „ Ние не сме играли против никого. Опитахме се да създадем по този начин, че партиите на смяната да могат да родят ръководство, което да каже “сбогом “ на най-отвратителните неща, които видяхме от ГЕРБ. Това, обаче, не се случи и това е мъчителната равносметка “, разяснява социалистът.

„ Формулата е партиите да преодолеят себе си и да престанат да се държат като младежи. Те незабавно би трябвало да седнат на една маса и да схванат, че може и да са от разнообразни краища на политическия набор, само че има по-големи задания от самите тях. Ние от Българска социалистическа партия не може да бъдем упреквани, че не сме го разбрали ", уточни още Симов.

От новото служебно държавно управление социалистът чака да бъде на висотата на първото. „ Ние имаме феномен, в който служебното държавно управление се радва на значителен рейтинг “, приключи Александър Симов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР