В това напрегнато време, в което живеем, напрежението около болестите

...
В това напрегнато време, в което живеем, напрежението около болестите
Коментари Харесай

8 признака, че сте здрави, дори да не мислите така

В това с напрежение време, в което живеем, напрежението към заболяванията и здравословното ни положение е огромно. Според лекарите, хората обръщат прекомерно огромно внимание на здравето си, което води до меланхолия. Ще ви споделим 8 признака, които издават доста положително здравословно положение:

1. Ядете, единствено когато сте гладни и в никакъв случай не преяждате

Ако не ядете от досада и не сте психически пристрастени към храната, това значи, че здравето ви е в много положително положение. Това е едно от главните правила на здравословния метод на живот.

2. Ядете здравословна храна

Вие ядете вкусна и разнообразна храна. Не ограничавайте диетата си до пилешки гърди и ориз, или назад, не яжте прекалено много бонбони или храни, които са неприятни за вас.

3. Ядете толкоз, от колкото тялото ви се нуждае

Всеки човек има свои лични хранителни потребности. Няма универсална формула, която можете да употребявате, с цел да изчислите от какъв брой калории имате потребност, това е доста самостоятелно нещо. Можете да ядете доста малко или доста повече от други хора и към момента да бъде обикновено. Най-важното е да слушате тялото си и да се опитате да разберете какво желае. Ако сте в положение да извършите това, поздравления!

4. Можете да изкачите стълби, без това да затрудни дишането ви

Това е знак, че тялото ви е в добра физическа форма. Не е нужно да имате невероятна издръжливост или да спортувате доста, с цел да се считате за здрави. Ако не смятате, че умирате, когато се качите по стълбите, това значи, че сте добре. Ако се качвате по стълбите, без проблеми, това значи, че тялото ви е крепко и може да се оправи с естествената ежедневна физическа интензивност.

5. Изпитвате редица страсти - от горест до неспокойствие

Психологическото здраве няма нищо общо с това да бъдете оптимист 24 часа в денонощието. Учените споделят: " Яростта понякога е естествена, тъгата е естествена, раздразнението и депресията също са естествени. Способността да изпитвате всички тези страсти е знак за положително психическо здраве. И също би трябвало да осъзнаете, че никоя от тези страсти не е непрекъсната. "

6. Можете да ставате много рано, без тревога

Това значи, че можете да ставате рано, без паника и да се чувствате добре. Не става въпрос за дните, в които би трябвало да станете в 6 сутринта. Става дума, когато имате спокоен график и не е нужно да ставате в тъкмо избран ден. Така че, в случай че можете да се наспивате добре и да се събуждате без тревога, вие сте в положително здраве.

7. Не заспиване неотложно, щом легнете

Разбира се, има сложни дни, в които заспите в границите на секунди - откакто главата ви удари възглавницата. Това е напълно обикновено, в случай че не се случва всеки ден. Според учените естественият развой на заспиване лишава от 10 до 20 минути. Това би трябвало да бъде спокоен и муден развой.

8. Имате задоволително сила да вършиме това, което желаете

Това значи, че в случай че не е нужно да оцелявате в цикъла " сън - храна - работа - сън ", тогава сте добре. Имате задоволително сила за нещата, които ви харесват, като да играете с детето си, да се срещнете с приятелите си или да прекарате време с домашните си любимци.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР