В това, че денят се познава по сутринта, има голяма

...
В това, че денят се познава по сутринта, има голяма
Коментари Харесай

Вредните сутрешни навици, за които да забравим

В това, че денят се познава по сутринта , има огромна доза истина, по тази причина би трябвало да внимаваме по какъв начин минават първите минути след ставането ни от сън. Особено внимание изискват някои, на пръв взор, безобидни привички, които в действителност са способни да скапват целия ни ден.

Отлагане на алармата

Всички желаеме да си откраднем още 5-10 минути сън заран, само че това не е по никакъв начин добра концепция. Когато отложим алармата, започваме нов цикъл на съня, който прекратяваме прекомерно скоро. В резултат се усещаме още по-уморени и заспали, а събуждането е още по-трудна задача.

Първо кафето

За мнозина чашата кафе е наложителна, с цел да могат да си отворят очите. Но когато кофеиновата напитка е първото, което консумираме заран, то тогава е време за смяна в навиците.

Освен че не е по никакъв начин добре за стомаха, кофеинът на гладно въздейства и на естественото произвеждане на кортизол, нарушавайки циркадния ни темп. Най-големи количества от този хормон се създават сред 8 и 9 сутринта, по тази причина е добре първата чаша кафе да пристигна след 10 сутринта.
 Снимка 423464

Социални мрежи

Доста е евентуално първото нещо, което вършим, откакто отворим очи, е да проверим какво се случва във Фейсбук и Instagram. Може да одобряваме това като безобидно ликвидиране на време, само че разнообразни проучвания демонстрират, че този табиет ни пречи да се фокусираме върху в действителност значими неща за деня, измества фокуса ни и усилва възприятието на тревога.

Водата може да изчака

Не, в действителност не може. Точно както колата се нуждае от гориво, с цел да може да възпламени, по този начин и тялото ни има потребност от известно количество вода, с цел да стартира да действа вярно след сън.
 Снимка 373536

През нощта се дехидратираме доста, което води до неприятно въодушевление и липса на сила. А даже единствено една чаша вода започва и забързва метаболизма, подкрепя мозъчната функционалност, понижава киселинността на стомаха и приема на калории денем, предава.
 Милиардерите, ставането в 4 сутринта и какви са изгодите от него
Защо милиардерите стават в 4 сутринта

Едно в действителност положително начало на деня

Закуската

Да, не трябва да я пропущаме. Но е доста значимо и от какво тъкмо се състои тя. Ако е с високо наличие на въглехидрати, може да докара до скок в равнищата на кръвната захар и огладняване доста преди да е станало обедно време. Затова е най-добре да залагаме на протеин за закуска.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР