В тези четири години всяко нещо в Министерството на отбраната,

...
В тези четири години всяко нещо в Министерството на отбраната,
Коментари Харесай

Каракачанов не се притеснява от проверки в МО

„ В тези четири години всяко нещо в Министерството на защитата, което може да провокира публичен интерес или да разсъни публично подозрение е проверявано ”. Това заяви Красимир Каракачанов в ефира на .

„ Това е по този начин както във връзка с модернизацията на армията, по този начин и на инфраструктурните планове, на облеклата на армията, обувките – за всяко нещо, от което в годините преди мен е имало подозрения, че нещо се е случвало ”, уточни още той.

В Министерство на защитата се работи както по закон, по този начин и по вътрешни правилници и правила. Абсолютно законна процедура е, когато става въпрос на сериозна инфраструктура, да се употребява член 20. Ал 6. От Закона за публичните поръчки. Става въпрос за тези военни обекти, в които няма по какъв начин да поканиш институции от целия свят. Фирмите, които могат да работят в тези институции, би трябвало да имат достъп до класифицирана информация. За плановете за инфраструктурата на самолетите F-16 безусловно законно сътрудниците от Дирекция „ Инфраструктура на защитата “ в Министерството на защитата са употребили този член. Министър Панайотов споделя, че не е имало пазарно изследване, само че сътрудниците прецизно съблюдават вътрешните правила. Там е записано, че може да се направи пазарно изследване, но не е наложително “, уточни Каракачанов.

„ Преди година съм разпоредил да се направи одитна инспекция на работата на Дирекция „ Инфраструктура на защитата “. Аз съм разпоредил това, с цел да сме начисто. По мое време аз съм назначил тази инспекция. В резултатите има някои констатации. Важно е в закона какво написа и по какъв начин се извършва. Когато има възражения от страна на Дирекцията, се дава на инстанциите в страната - АДФИ и прокуратурата, за инспекция. Аз съм направил тъкмо това и не виждам къде е нарушаването. Моята резолюция е от 5 май и занапред ще се произнасят институциите. За тези 4 години всяко нещо в Министерство на защитата, което може да провокира публичен интерес, е проверявано. Стотинката е била цепена на две, с цел да може средствата в Министерството да стигнат за най-много неща. Не се тормозя и имам доверие в професионализма на хората, с които съм работил 4 години. Преди един министър да разпише нещо, минава през всеки един подобен план, през Института „ Цветан Лазаров “, през най-малко три дирекции, които обследват въпроса, през отраслов зам.-министър и тогава идва за резолюция при министъра. На толкоз доста равнища няма по какъв начин да се сбърка “, съобщи Каракачанов.

„ Министър Панайотов е измамен 100% с някаква информация. В администрацията, когато има промяна на едно държавно управление с друго, постоянно има хора, които желаят да се потвърдят на новия шеф. Всяка партия като пристигна на власт, чисти и гони предшествениците си, гони администрацията и назначава свои хора. В Министерството на защитата като се изключи политическия кабинет не е имало политически назначения от моя страна. А армията има задоволително проблеми за решение. За тези 4 години съм се старал да обърнем кривата нагоре във връзка с незапълнения разполагаем състав, техниката да бъде осъвременена и реставрирана и да стартираме плановете за рационализация с съвременна техника. Всички тези планове започнаха “, посочи той.

„ Фирмите се повтарят от 20 години, защото са почти едни и същи. Те имат съответните документи и са се потвърдили. Не всяка компания може да работи с тази сериозна инфраструктура. Законът планува да се действа по член 20 алинея 6. Проучват се компаниите, които могат да свършат тази работа, желаят им се оферта, те връщат оферта, специалистите в Министерството проучват тази оферта, компанията се ревизира като процедура, след което се подписва контракт. Проверката е изпратена и аз още на 5 май съм я резолирал, с цел да върви към прокуратурата за инспекция, с цел да няма в бъдеще подозрения, че хората са си свършили работата “, уточни Каракачанов.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация разяснява и темата със глобите на Съединени американски щати.

" По случая със глобите на Съединени американски щати на ход е правосъдната система. Познавам множеството от тези, които бяха оповестени от Съединени американски щати. Това е решение на американското държавно управление. То лимитира правата на тези жители във връзка с това да обитават на тяхна територия и да влагат там. Няма какво да разясня решенията на едно държавно управление ", уточни Каракачанов.

„ По отношение на осъдените по закона „ Магнитски “ следва да се направи разследване и в случай че се установи, че тези хора са нарушавани закона, да бъдат глобени. Прокуратурата споделя, че във връзка с някои от лицата има и повдигнати обвинявания. Тук на ход е българската правосъдна система “, добави Каракачанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР