В телевизионно обръщение към нацията, направено заради бурните протести на

...
В телевизионно обръщение към нацията, направено заради бурните протести на
Коментари Харесай

Макрон увеличава със 100 евро минималната заплата заради протестите на жълтите жилетки

В телевизионно послание към нацията, направено поради бурните митинги на придвижването на " жълтите жилетки ", френският президент Еманюел Макрон даде обещание нарастване със 100 евро на минималната заплата в страната от януари. 
 Говорителят на Путин отхвърли, че Москва стои зад метежа на жълтите жилетки  Десетки хиляди стачкуват във Франция: 1000 са задържани, 55 са ранени (обновена)
Тази вечер Макрон разгласи " обществено и икономическо изключително състояние ", а това значи, че плануваните данъчни нараствания върху пенсиите се анулират за хората с приходи под 2000 евро. Няма да се таксуват и парите за ексклузивен труд.

Същевременно френският президент даде да се разбере, че " ще бъдат употребявани всички средства ", с цел да се възстановят реда и спокойствието след съпроводените от принуждение митинги. Той заяви, че няма да има приемливост към хората, стоящи зад насилието при митингите.

Няма яд, който да оправдава нападането на служители на реда или плячкосването на магазини. Тези прояви заплашват високо ценената независимост във Франция, акцентира Макрон.

Това е първото послание на Еманюел Макрон към нацията, откогато ориентираните против налозите демонстрации прераснаха в  безредици в Париж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР