В технологията за безжична връзка Wi-Fi са открити серия недостатъци,

...
В технологията за безжична връзка Wi-Fi са открити серия недостатъци,
Коментари Харесай

Откриха критична грешка при Wi-Fi устройствата

В технологията за безжична връзка Wi-Fi са открити серия дефекти, които я вършат уязвима за хакерски офанзиви, съобщи белгийският специалист в региона на цифровата сигурност Мати Ванхоф.

Уязвимостта, наречена Frag Attacks, разрешава в радиуса на деяние на безжичната мрежа да се събират данни за притежателите на устройствата и да се пуска в устройствата злоумишлен код.

В рамките на опитите Ванхоф разкрил, че два от четирите тествани рутера са били с този проблем. Проблемът е открит при голям брой IoT устройства и при някои смарт телефони, съобщи РИА Новости, представена от БГНЕС.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Смартфоните са се трансформирали в неизменима част от живота на с...

Голяма част от проблемите на Wi-Fi не са били решавани след 1997 година, когато е показан стандартът. Те са зародили като резултат на неточност на програмистите и разработчиците на хардуера. За нападателя ще бъде много мъчно да употребява Frag Attacks, само че хакер с огромни запаси ще може да реализира сполучлива офанзива на съответно устройство.

От WiFi Alliance, който управлява стандарта, обявиха, че работят върху разрешаването на казуса, наблягайки, че няма доказателства, че уязвимостите се употребяват злонамерено против потребителите на безжична мрежа.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР