В Тази сутрин по bTV за спора между Българския лекарски

...
В Тази сутрин по bTV за спора между Българския лекарски
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС: 208 милиона са гласувани. Къде са тези пари

В " Тази заран " по bTV за разногласието сред Българския лекарски съюз и Националната здравно-осигурителна каса, приказва доктор Николай Брънзалов, зам.-председаател на БЛС.

Остатъкът от непохарчените пари ли скараха БЛС и НЗОК?

" Откакто тече преговорния развой, ние нямаме никаква връзка. Не знам нито един проблем да е решен, става дума за идващите 3 години. Грешка беше, че се съгласихме на три годишни контракти " - е мнението на доктор Брънзалов.

Според него развой на договаряне няма: " Има опит да ни се натика един контракт в ръцете. Дали ще бъдат 8 или 18 %, би трябвало да бъде ясно от кое място идват тези пари, тъй като това са пари, гласувани от българския парламент по пера. 208 милиона са гласувани. Къде са тези пари? " - пита той.
 
" Искаме разговор, а не императивно изпращане на лисчета, които да подписваме ", споделя лекарят.
 
Д-р Брънзалов моли Народно събрание и държавното управление да видят дали се съблюдават законите: " тъй като същата тази НЗОК мен ме глобява и санкцията отива в бюджета им. Техните заплати също за от бюджета на НЗОК. Всички действия са недофинансирани.
 
Бюджетът на НЗОК е неразделна част от бюджета, тези пари са гласувани по пера. Никой няма право да трансферира от едно перо в друго. Вижда се, че при по този начин избраните цени ще останат средства, тъй като няма верен доклад на размери и действия, няма и действителни договаряния ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР