В тазгодишната класация на организацията Интернационс“, която прави анкети сред

...
В тазгодишната класация на организацията Интернационс“, която прави анкети сред
Коментари Харесай

Съвети за пътешественици: Градовете в Европа с най-недружелюбните хора

В тазгодишната ранглиста на организацията „ Интернационс “, която прави анкети измежду хората с неавстрийски корени,  Виена още веднъж се подрежда измежду градовете с най-хубави условия на живот.  Но „ Експат сити ренкинг 2022 “, както се назовава класацията, подрежда и тази година  австрийската столица на последно място в категорията „ любезност “.
Прочетете още
В допитванията през последните години неприятното въодушевление на виенчани подрежда града на Дунав обратно в класацията. Тази година Виена заема 27-о място измежду 50 града в света (през 2021 година й бе отредено 14-о място от 57 града), заяви Българска телеграфна агенция. 

Австрийската столица е напред в класацията в категориите „ туризъм и превоз “ (първо място) и „ опазване на здравето и положително благоденствие “ (второ място).  Живеещите във Виена хора от други страни характеризират градския превоз като добре проведен (97 процента) и наличен. Много висока е и оценката на здравното обслужване и чистотата на околната среда.  Виена не е възприемана като изключително безценен град и заема девето място в показателя за персонални финанси.

Индексът „ адаптация “ е огромен минус-пункт, Виена се подрежда на последно място. И в категорията „ любезност “ градът е финален в класацията.  Хората, пристигнали във Виена от други страни, разказват виенчани общо като недружелюбни и изключително недружелюбни към чужденците.

Повече от половината от анкетираните  (54 процента) са декларирали, че им е мъчно да се сприятелят с виенчани, а 32 на 100 са се чувствали нежелани . По този въпрос градът също е на последно място.

Любимият град за пришълците е Валенсия, която се подрежда преди всичко в анкетата, попълнена от 11 970 преселници. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР