В Търговище започва XIX-тия Международен фестивал на спектакли за деца

...
В Търговище започва XIX-тия Международен фестивал на спектакли за деца
Коментари Харесай

Започва Международният фестивал на спектакли за деца “Вълшебната Завеса в Търговище

В Търговище стартира XIX-тия Международен фестивал на спектакли за деца “Вълшебната Завеса ". Домакин е Драматичния спектакъл, който като член на ASSITEJ - България, ще организира тазгодишното издание на фестивала под мотото “Приказна мозайка ”.

13 театрални трупи от цялата страна ще показват най-хубавите си постановки за деца през последната календарна година. Те са определени от Богдана Костуркова експерт - театровед, показа пред кореспондента на БНР в Търговище Евтим Петков шефът на театъра, артистът Петър Петров. Програмата включва 18 спектакъла, които подсигуряват на фестивала  обемност и жанрово многообразие, добави той:

" Ще видите и клоунади и детски спектакли, които жанрово се отличават с разнообразни средства. В същото време да имаме и нова дискусионна тематика – „ Театралното изкуство и обучение - рецесии и вероятности “. Театърът и образованието би трябвало да вървят, за мен, ръка за ръка

Всеки, който пристигна на този фестивал, мисля че може да избере нещо забавно. Детският театър в никакъв случай няма възраст ".

Включени са спектакли на театрите от Вировитица, Хърватия, Ливорно, Италия, Народен спектакъл „ Йордан Джинот„ от Велес, Македония и Малък спектакъл „ Терикон “, от Москва, Русия.

Представления ще има и в околните до Търговище градове Разград и Левски.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР