В такива квалификации, където има отбори с изравнени възможности, всяка

...
В такива квалификации, където има отбори с изравнени възможности, всяка
Коментари Харесай

Хубчев: Всяка една точка може да се окаже решаваща

В такива квалификации, където има тимове с изравнени благоприятни условия, всяка една точка или гол могат да се окажат решителни най-после ”, съобщи селекционерът на България Петър Хубчев преди старта на квалификациите за Евро 2020, съобщи кореспондент на БГНЕС. “Лъвовете ” стартират акцията си с домакинство на Черна гора на следващия ден от 19:00 часа на Националния стадион “Васил Левски ”, а три дни по-късно гостуват на Косово в Прищина. В нашата група са още отборите на Англия и Чехия.

Малко преди днешната конференция на Хубчев стана ясно, че вратарят на отбора Пламен Илиев е получил травма и ще пропусне срещите с Черна гора и Косово. Ден по-рано от сметките на треньора отпадна и крилото на Каляри Кирил Десподов. “Не съм удовлетворен от физическото положение на играчите, само че ние няма по какъв начин да вършим нещо положително тук. Има хора, които се намират в добра форма физически, само че има и хора, в които виждам огромен капацитет. Но за 3-4 дни няма по какъв начин да работим за физически качества. Не мога да кажа по кое време е станала травмата на Пламен Илиев, мъчно ще намерите тим от 24 индивида, в който няма недоволства или болежки. За страдание, 4-5 индивида пристигнаха с недоволства, къде по-сериозни, къде по-малко. Но аз съм признателен на момчетата, едно от водещите качества е тъкмо това – че те са подготвени да дадат всичко и да минат избрана граница за тима ”, разяснява Хубчев.

“Всяка травма обърква проектите, несъмнено, че и травмата на Пламен. Но по тази причина сме толкоз хора, това би трябвало повече да ни стимулира, в сравнение с да ни разочарова. Аз разгадавам на тима, за мен е значим тимът ”, добави той.

Утрешният ни противник ще бъде без двама от главните си футболисти – нападателя Стеван Йоветич и централния бранител Стефан Савич. “Липсата на Савич и Йоветич не ме успокоява. В мачовете, които гледахме на съперника, те двамата не играеха заради разнообразни аргументи и все пак тимът е доста сериозен. Почти всички треньори в групата са на мнение, че с изключение на Англия, всички имат своите шансове, и аз се причислявам към това мнение. В такива квалификации всяка една точка или гол могат да се окажат решаващи най-после. Така дали ще вземем 6, 4, 3 или 0 точки от тези два мача, аз не съм мислих върху това нещо ”, сподели още треньорът на България.

Капитанът на отбора Ивелин Попов показа, че той и съотборниците му би трябвало да заложат на главната си мощ – задружна отборна игра. “Засега при всичките ни победи и положителни мачове, формулата е една – себераздаване, да сме колектив като един пестник. Това би трябвало да се резервира и да го усъвършенстваме, с цел да побеждаваме допълнително мачове. Не считам, че това е последният ми късмет да вземам участие на огромно състезание ”, сподели Попето. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР