В своята 30-годишнина Международният музикален фестивал Откритие“ се връща назад,

...
В своята 30-годишнина Международният музикален фестивал Откритие“ се връща назад,
Коментари Харесай

Поздрави от цял свят за 30-годишнината на Откритие

 В своята 30-годишнина Международният музикален фестивал " Откритие “ се връща обратно, с цел да си напомни значими моменти в неговата история. Изпълнители и създатели на песни от целия свят изпращат своите поздрави за юбилея на фестивала, с който те си спомнят Варна и България.

Спомените на участници и посетители във фестивала са забавни за неговата история и мястото му в музикалния живот в страната. За всички непознати посетители той е опция да се срещнат с България.

" Спомням си, че откакто се класирах втори и завоювах телевизионния избор на феновете на Малтийския песенен фестивал, аз и Джули незабавно се сдобихме с право на присъединяване в този влиятелен фестивал. Това беше първото ни интернационалните присъединяване. Спечелихме второ място в състезанието за реализатори. Това беше старт за нашата интернационална кариера и начало на другарството ни с Доно Цветков, който и до през днешния ден смятам за един от най-хубавите ми другари в музикалния свят “, споделя малтийският реализатор Лудвиг Галеа, звезда на сцената на мюзикъла. Той е гостувал на " Откритие “ независимо и в дует с ДжулиЗахра, с която става прочут в дуета " Джули и Лудвиг “, представял е страната си на " Евровизия “ и в доста други интернационалните фестивали.

" Участвала съм в " Откритие “ няколко пъти “, постоянно на драго сърце поради високото равнище на фестивала, гостоприемността и другарството. Създадох си доста другарства на фестивала, поради което съм щастлива “, споделя турската композиторка Мине Муджур.

" Толкова доста години отстояване на качество, морал в музиката и висок аршин на най-големия интернационален конгрес за занимателна музика, останал в България.И през тези толкоз доста години " Откритие “ оцеля, макар сложното развиване на всичко, обвързвано с българската просвета.В основата на това стои едно име – на един спокоен, непретенциозен, само че безумно надарен музикант и началник, само че най-много добър човек.За мен Доно Цветков е като бялата лястовица на Йовков – постоянно я търсим, знаем, че я има и със символиката си ни носи фантазии за по-добро. Хора, съхранили тези добродетели, са на изгубване. Такъв е Доно за културния живот във Варна и в страната ни “, споделя Веселин Маринов, който в миналото взе участие в " Откритие “ като рок музикан  т.

" Имам прелестни мемоари от фестивала. С наслаждение идвах във Варна и се любувах на прелестните песни и реализатори, на прелестната България “, споделя композиторът Виктор Бабарикин, диригент на Президетския оркестър на Беларус.

" Участвал съм във фестивала като реализатор и като посетител, уповавам се да се върна допустимо най-скоро, тъй като имам фантастични мемоари от фестивала “, споделя италианският реализатор Лука Сепе, който знаем и от сцената на фестивала " Сн-Ремо ".

" Имам прелестни мемоари. Обожавам града, с неговата крайбрежна алея и прелестни хора “, спомня си изпълнителят от Азербайджан Риад Абдул.

Всички видео поздрави са налични в YouTube канала на " Откритие “. Там можете да видите още какво споделят Деси Добрева, Петя Буюклиева, Б.Т.Р., Искрен Пецов, Гуерино Папа (Италия), Александра и Константин (Беларус), Юлия Руцкая (Киргизстан) и други.

Юбилейният концерт за 30-годишнината на " Откритие “ ще се състои на 21 юни в Градската художествена изложба. Концертът се реализира с поддръжката на Фонд " Култура “ на Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР