В своя програмна декларация приета на теоретичната Национална конференция, Съюзът

...
В своя програмна декларация приета на теоретичната Национална конференция, Съюзът
Коментари Харесай

СДС сe определя като основната антикомунистическа организация в България

В своя програмна декларация призната на теоретичната Национална конференция, Съюзът на демократичните сили - Съюз на демократичните сили сe дефинира като дясна, християн-демократическа и национално виновна партия, която продължава да бъде главната антикомунистическа организация в България, осъществила сполучливо прехода от тоталитарна, към страна - член на Европейски Съюз и НАТО.

Този преход има три взаимно свързани и извънредно значими сфери на смяна: политическа, икономическа и духовна. По време на техните ръководства, историческият дълг ги задължава да извършат тежки и непопулярни промени, " допуснахме и недобри практики ", изясняват Съюз на демократичните сили.

Те декларират, че положените старания в тези три сфери са довели до заемането на полагащото ни се място в Европа и НАТО. Съюз на демократичните сили е уверен, че участието в Европейски Съюз и НАТО няма опция. Но изрично не е реализирана най-главната цел - повишение на благосъстоянието на българските жители и достигането до средноевропейския стандарт на живот.

" Ние осъзнаваме нашите пропуски и въз основата на този опит, в този момент Съюз на демократичните сили си слага за цел промяна на неефективния за жителите модел на ръководство, утвърдил се след 2001 година Като регистрира проблемите на управническия модел в сегашния миг, Съюзът на демократичните сили е уверен, че има водеща роля за смяната му и може да помогне на страната ни да посрещне новите провокации пред изменяща се Европа ", разясняват от партията.

Съюз на демократичните сили дпълва, че като най-старата дясна партия в България, не би трябвало да отстъпва политическия терен на достоверното дясно, родолюбието и обичайните полезности на други обединения, за които това е по-скоро тактичност за създаване на позитивен обществен облик, в сравнение с осмислена и поредно защитавана политика.

Затова Съюз на демократичните сили се афишира за приемане на програмни цели на партията, ориентирани към предпазване на консервативната й същина в политически, стопански и честен смисъл.

Съюз на демократичните сили предлага на другите десни и национално виновни организации, уверени в нуждата от промяна на модела, обединителни цели, към които да се търси съдействие в следните направления:

Задълбочаване на интеграционните процеси в Европейски Съюз и НАТО, включително - ускореното приемане на България в Еврозоната и Шенген.

Удвояване на приходите през идващия управнически мандат посредством по-висок стопански напредък, посредством удвояване на Брутният вътрешен продукт за идващите 10 години и понижаване на директните и косвени налози.

Осъществяване на нужните промени в правосъдната система, които да обезпечат заслужено и бързо правосъдие за всеки българин.

Борба с корупцията на всички равнища в институциите и държавната администрация.

Финансово-административна децентрализация, административна промяна и понижаване броя на служителите.

Премахване на административните спънки за бизнеса и жителите.

Прекратяване на порочната процедура за наливане на пари в нереформирани системи, като обучение, опазване на здравето и сигурност.

Въвеждане на електронно държавно управление. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР