В своето традиционно видеообръщение, президентът на Украйна Володимир Зеленски описа

...
В своето традиционно видеообръщение, президентът на Украйна Володимир Зеленски описа
Коментари Харесай

Зеленски: От 24 февруари досега сме освободили 1027 украински градове и села от руска окупация

В своето обичайно видеообръщение, президентът на Украйна Володимир Зеленски разказа броя на освободените от съветските нашественици градове и села, както и тези, които към момента са под съветска окупация.

Зеленски приказва и за интернационалната помощ за възобновяване на Украйна след войната във връзка със свикващата се на 4 юли специфична конференция в Лугано, отдадена на следвоенното възобновяване на страната от съветската експанзия.

" Необходимо е освен да бъде възобновено всичко, което са унищожили окупаторите, само че и да се положат основите на нашия живот - безвреден, съвременен, комфортен, наличен ", сподели той в среднощното си видеообръщение.

По думите му ще са нужни " големи вложения, милиарди, нови технологии, по-добри практики, нови институции и несъмнено промени ".

" Няма значение какъв брой ни е мъчно днес; не би трябвало да забравяме, че ще има на следващия ден ", добави украинският президент. Зеленски употребява видеообръщението си, с цел да подсети на своите съграждани, че войната е надалеч от своя край.

" Нейната свирепост се ускорява на някои место и това не трябва да се не помни ", сподели той и прикани украинците да оказват помощ на потърпевшите в спора.

Зеленски означи, че от бойните дейности след съветското навлизане на 24 февруари са потърпевши 10 украински области.

" За този интервал успяхме да освободим 1027 града и села, само че 2610 към момента се намират под съветска окупация. И множеството от тях се нуждаят от възобновяване, стотици са изцяло разрушени и на процедура би трябвало да бъдат издигнати още веднъж (...), стотици предприятия са унищожени ", съобщи Зеленски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР