В своето слово той изтъкна, че най-важни за всенародното дело

...
В своето слово той изтъкна, че най-важни за всенародното дело
Коментари Харесай

Несебър чества 145 години от Освобождението

В своето слово той посочи, че най-важни за всенародното дело за свободата са били единството и целеустремеността на народа. Така и ние през днешния ден би трябвало да се стремим към единени

Днес Несебър празнува 145 години от Освобождението на България.  Тържеството се състоя на площад „ Жулиета Шишманова “, където, с издигане на трибагреника под звуците на химна на републиката, бе маркиран националният празник и бяха почетени героите на българската независимост.

Поздрав към жителите, събрани на площада, с цел да отбележат светлата годишнина, насочи кметът на община Несебър Николай Димитров. В своето слово той посочи, че най-важни за всенародното дело за свободата са били единството и целеустремеността на народа. Така и ние през днешния ден би трябвало да се стремим към единство за постигането на непоклатимост и съгласие в името на значимите цели - за развиването на България, за напредъка на община Несебър и за просперитета на локалната общественост.

Слово за смисъла на историческата дата 3-ти март и символиката, с която тя е заредена, за героите на тогавашното време и разцвета на следосвобожденска България произнесе Златин Чаушев – шеф на отдел в общинската администрация.

Славната годишнина бе маркирана с концерт на трио „ Българи “ към отбор „ Чинари “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР