В свое видеообръщение премиерът Петков призовава президента Радев да свика

...
В свое видеообръщение премиерът Петков призовава президента Радев да свика
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 20.05.2022 г.


В свое видеообръщение министър председателят Петков приканва президента Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност по отношение на положението на договарянията сред България и Северна Македония.
Министър-председателят акцентира, че българското държавно управление няма да направи нищо без необятно национално единодушие и в сходство с съдружното съглашение, оповестяват от Министерския съвет.

През септември ще забележим дали ще има по-високи равнища на инфлацията, съобщи финансовият министър Асен Василев в bTV Новините.

" Нека кажат: Ние двамата сме огромни бюджетни популисти, ние имаме вяра по този начин, че това е вярната политика, ние такава политика считаме да водим. Ако управляваме до 2025 година бюджетният дълг ще бъде минимум 52 милиарда лв. и съгласно нас това е вярно. Нека по този начин да кажат. " Това разяснява някогашният вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев особено за телевизия " Евроком ". Повод за думите му беше въпрос дали е склонен с изказванието на премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев, че инфлацията у нас идва извън.

Шоково повишаване на парното за новия сезон. Вероятно сред 30 и 50 на 100 за другите региони на страната, предвиждат специалисти.

Нямаме нова информация, която да затвърди догатките. Доказателства надали ще има в миналото. Това сподели в предаването " Лице в лице " по bTV министърът на електронното ръководство Божидар Божанов във връзка изказванията на ръководещите, че сривът в електронната система на " Български пощи " се дължи на хакерска офанзива от Русия.

Никой в НАТО не можеше да планува какъв брой време ще продължи войната, само че аз не чаках да бъде къса, тъй като знаех, че украинската войска няма да се съобщи толкоз елементарно. Това показа в " Лице в лице " по bTV министърът на защитата Драгомир Заков.

„ Социалният разговор е значим на всяко равнище, само че той няма да се случи качествено, в случай че служащите нямат право да се сдружават и да употребяват синдикалната поддръжка за това “. С тези думи се обърна Крум Зарков към министъра на труда и обществената политика Георги Гьоков.

КПКОНПИ стартира инспекция за определяне съществуване на спор на ползи за Иван Христанов, заместник-министър на земеделието. Проверката е въз основа на получен сигнал, в който е посочено, че Христанов продължава да бъде член на Съвета на шефовете на комерсиално сдружение и след заемането на поста заместник-министър, оповестяват от Антикорупционната комисия.

Работим по съществени промени в Закона за устройство на територията. С тях ще ускорим процедурите, както по устройствено обмисляне, по този начин и по капиталовото планиране, одобряването на плановете, издаването на разрешенията за градеж, въвеждането в употреба и тяхното ръководство след него. Фокусирали сме в това да понижим стъпките, през които минават и вложителите, както и периодите за осъществяването на инфраструктурните обекти, да създадем електронен и транспарантен процеса на целия витален цикъл на всеки един от плановете. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Стефан Аспарухов по време на конференцията “Digital Plovdiv”.

Над три часа е траяла работата на експертната група сред превозвачите и районното министерство по отношение на настояванията на превозвачите, свързани с толсистемата.

„ Това е началото на проблема. Ще бъдат махнати съгласно рекомендациите на Министерството на културата. Свързахме се с тях още през днешния ден да ни връчат както акта, по този начин и предписанието за унищожаване и ще се съобразим с тях без да ги апелираме “. Това съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на Народното събрание във връзка проблема с решетките на парадния вход на Народното събрание.

Народното събрание разпореди на Сметната палата да направи одит на положението на " Български пощи ". Причината - неизплатените заплати на чиновниците и хакерската офанзива.

ГЕРБ опровергаха премиера Кирил Петков за изплатените обезщетения за високите цени на тока. На брифинг опозицията уточни, че министър-председателят се похвалил с 4,1 милиарда лв. обезщетения за бизнеса поради скъпия ток. Всъщност от отговор на енергийния министър до Делян Добрев излиза наяве,че са платени 1,1 милиарда лв.. Не войната и международната интрига са отговорни за инфлацията у нас, подлагаха на критика от ГЕРБ. Хората се чудят за какво обедняват всеки ден, сподели Делян Добрев.

Не мисля, че Русия може да си разреши да изгуби целия Европейски съюз. Твърдата първа крачка на България оказа помощ на целия Съюз да вземе същата твърда позиция. Това разяснява пред " Нова телевизия " министър председателят Кирил Петков по отношение на доставките на газа и заплащанията в рубли. Той добави, че е получил поздравления за българската позиция от доста европейски водачи.

Българският министър на защитата Драгомир Заков посрещна през днешния ден министъра на защитата на Република Северна Македония Славянка Петровска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР