В Световния рали шампионат на FIA (WRC) тръгна хибридната ера

...
В Световния рали шампионат на FIA (WRC) тръгна хибридната ера
Коментари Харесай

Хибридна система на Schaeffler се използва в Световния рали шампионат WRC - видео

В Световния рали шампионат на FIA (WRC) потегли хибридната епоха със старта на рали Монте Карло. Compact Dynamics, дъщерно сдружение на автомобилния снабдител Schaeffler, играе в смяната на бегачките пионерска роля. Compact Dynamics оборудва всичките спортни коли с хибридна система.

Сърцето на новата идея за задвижване е високопроизводителната хибридна система от Compact Dynamics. Тя съчетава моторгенератор, ръководещ блок и батерия с потенциал 3,9 квтч, доставяни от Kreisel Electric в най-малкото допустимо пространство. Системата тежи единствено 87 кг и е инсталирана в центъра на новите рали коли. Тя е обвързвана към задвижването посредством вал към задния диференциал и по този метод подхожда на топологията P3.



„ Системата е крайъгълен камък в хибридната технология “ - споделя Оливър Бламбергер, ръководещ шеф на Compact Dynamics - „ По време на надпреварите колите се зареждат единствено с електричество в избрани зони като сервизния парк или по този начин наречените зони за хибридни електрически транспортни средства (HEV). На специфичните стадии рали водачите могат да употребяват хибридната система с още 100 кВт в допълнение към почти 286 кВт/390 к.с. на мотора с вътрешно горене. Тяговата батерия може да се презарежда и посредством рекупериране на спирачната сила.

Ноу-хау-то, добито в надпреварите, би трябвало да се влее непосредствено в серийното развиване на елементите произдвеждани от Schaeffler, предопределени да вземем за пример за региона на задвижващи електрооси, хибридните трансмисии или електродвигатели за електрически задвижвания на разнообразни транспортни средства.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР