В Световния ден на мира – 21 септември, който тази

...
В Световния ден на мира – 21 септември, който тази
Коментари Харесай

Млади синдикалисти засадиха чинари на Камбаните

В Световния ден на мира – 21 септември, който тази година е под мотото “Природата не договаря ”, Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) засади четири чинари в комплекса “Камбаните ”, знак на устойчивия мир и единение на народите по света. Първи копки направиха ръководителят на СТСБ Екатерина Йорданова и заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов.

“Вярвам, че международният мир е вероятен, само че с цел да го реализираме е нужно да се стремим и да работим всички дружно, и всеки един поотделно, осъзнато и целеустремено за него. Мирът не е даденост, ние в България сме благословени да живеем в мир към този момент няколко десетилетия, само че и отговорността да го съхраним е голяма поради всички заобикалящи ни провокации ”, съобщи ръководителят на СТСБ Екатерина Йорданова. Според нея всеки ден хората би трябвало да работят за реализиране на мир на всички равнища - мир в себе си, мир в фамилията, мир в обкръжението, в квартала, в града, в района, в страната, на континента, по цялата Земя. Една доста значима стъпка е превъзмогването на отрицанието и експанзията, дружно с издевателството и насилието във всички негови форми и да се превърнем в създатели на положително ”, сподели още Йорданова.

„ Разбирателството и мирът на интернационално равнище са тематики, които осъзнаваме какъв брой са значими, когато стартират да липсват “, съобщи Николай Павлов в приветствието си към младежите от СТСБ. Той уточни също, че един от целите на Мистерството на младежта и спорта и персонална идея на министър Красен Кралев е битката с експанзията измежду младежите посредством спорт и младежко включване, а от 2017 г.до през днешния ден една най-работещите стратегии на е ориентирана точно към предварителна защита на експанзията и зависимостите измежду младежите.

“Усилията на институциите в тази посока се потвърдиха и от работата ни по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. България беше първата страна, която сложи тематиката за ‘младите хора, мира и сигурността’ - в следствие беше приключено първото законодателно досие в бранш “Младеж ”, добави зам.-министърът.

“Да живеем рационално в мир, единение, обич и естетика - с грижа за планетата, тъй като тя е една. Това е посланието на младите, което ние насочваме през днешния ден в четирите направления на света ”, съобщи пред участниците съпредседателят на младежката организация на СТСБ и мотор на събитието Алина Милушева.

“Обвързвайки тематиката за битка с климатичните промени с тази за мира Организация на обединените нации слага акцента върху двата съществени целта на човечеството сега, които директно касаят неговото битие “, разяснява тя, акцентирайки битката с климатичните промени и дургата водеща цел за мир, правдивост и мощни институции.

„ Вече имаме Градина на мира от рози в центъра на София, чинари на “Камбаните ” - харесва ни да сътворяваме, а не да разрушавам и сме уверени, че в случай че всеки месец, по един час, всеки човек отдели в грижа за другия, грижа за чистотата, въздуха и водата - и нас самите, и на нашата Майка Земя ще стартира да ни олеква ”, добави тя.
 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР