В световната история няма случай на избори с избирателна активност,

...
В световната история няма случай на избори с избирателна активност,
Коментари Харесай

Ердоган гласува и акцентира на високата избирателна активност от близо 90%

В международната история няма случай на избори с изборна интензивност, достигаща 90 % като тази. Този път няма партии, единствено двама са претендентите. Очакванията са, че гласуването ще завърши бързо.

Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган, претендент на втория тур за президентските избори, който се организира през днешния ден в Турция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кандидатът за следващ президентски мандата Реджеп Тайип Ердоган гласоподава през днешния ден към 12 часа в учебното заведение „ Саффет Чеби “ в Истанбул. Там турският държавен глава е регистриран по местоживеене. Той беше съпроводен от брачната половинка си Емине Ердоган. Много хора бяха пристигнали пред учебното заведение, с цел да поздравят Ердоган. Той се ръкува с мнозина, направи си обща фотография и беседва с тях.

 Снимка: БГНЕС/EPA/UMIT BEKTAS / POOL

На първия тур на 14 май на Ердоган не му доближи половин пункт против съперника Кемал Кълъчдароглу, заради което изборът на президента остана на втория тур, което се случва за пръв път в историята на Турция.

Вторият тур на президентските избори, който се организира през днешния ден, е равноценен на референдум, тъй като се гласоподава единствено за двама претенденти – Ердоган и претендентът на опозиционния алианс Кемал Кълъчдароглу.

Първите резултати от гласуването се чака да бъдат оповестени след приключването на изборния ден в 17 часа.

Етикети: ЕрдоганизбориТурция
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР