“В световната история няма случай на избори с избирателна активност,

...
“В световната история няма случай на избори с избирателна активност,
Коментари Харесай

Ердоган гласува в Истанбул, акцентира върху високата избирателна активност

“В международната история няма случай на избори с изборна интензивност, достигаща 90 % като тази. Този път няма партии, единствено двама са претендентите. Очакванията са, че гласуването ще завърши бързо ”. Това съобщи турският президент Реджеб Тайип Ердоган, претендент на втория тур за президентските избори, който се организира през днешния ден в Турция, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Ердоган гласоподава през днешния ден към 12 часа в учебното заведение " Саффет Чеби " в Истанбул, където е регистриран по местоживеене.

 

Ердоган беше съпроводен от брачната половинка си Емине Ердоган.

Много хора имаше пред учебното заведение, пристигнали с цел да поздравят Ердоган. Той се ръкува с мнозина, направи си обща фотография. Разговаря с хората.

 

Вторият тур на президентските избори, който се организира през днешния ден, е равноценен на референдум, тъй като се гласоподава единствено за двама претенденти - Ердоган и претендентът на опозиционния алианс Кемал Кълъчдароглу.

 

На първия тур на 14 май на Ердоган не му доближи половин пункт против съперника Кемал Кълъчдароглу, заради което изборът на президента остана на втория тур, което се случва за пръв път в историята на Турция.

 

Първите резултати от гласуването се чака да бъдат оповестени след приключването на изборния ден в 17 часа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР