В световен мащаб хората изразяват все по-малко увереност в способността

...
В световен мащаб хората изразяват все по-малко увереност в способността
Коментари Харесай

Българите са с най-положителна нагласа към Путин и Русия от целия свят

В международен мащаб хората показват все по-малко убеденост в способността на съветския президент Владимир Путин да постъпва вярно във връзка с международните каузи. В множеството от 33-те страни, изследвани от изследователския център “Пю “ през 2019 година, по-малко от половината гледат на Русия благосклонно.

В 16 от 33 интервюирани страни множеството хора не са благоразположени към Русия. Особено сериозни са северноамериканците и западноевропейците. Само 18% от американците и три от 10 канадци имат позитивно мнение за Русия. В Западна Европа единствено 31% гледат на Русия позитивно, сред които 12% от шведите, 23% от интервюираните холандци и 26% от британците.

В Централна и Източна Европа процентите са малко по-различни. Мнозинството в Словакия (60%) и България (73%) гледат удобно на Русия – най-положителните оценки, които страната получава в международен мащаб, сочи изследването, представено от БГНЕС.

Мнозинството в Литва, Полша, Чехия и Украйна демонстрират противоположното. Само 34% от хората в Чехия имат позитивна конфигурация към Русия, спрямо 60% в Словакия. Германците също се разграничават във възгледите си за Русия според от това дали се намират в някогашната Източна или в Западна Германия: 33% в някогашния Запад имат удобен взор върху Русия, спрямо 43% в някогашна Източна Германия.

Оценките за Русия в други елементи на света също са разнообразни. Отчетените 41% в шестте проучени азиатско-тихоокеански страни демонстрират удобен взор върху Русия, до момента в който за 40% това не е по този начин. Само към една четвърт в Япония (25%) и Австралия (26%) виждат Русия в добра светлина, контрастирайки с болшинство от 56% при филипинците. В Индия 49% имат позитивно мнение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР