В света на търговците, бизнеса и комуникацията много често работните

...
В света на търговците, бизнеса и комуникацията много често работните
Коментари Харесай

Методът на Опра Уинфри за провеждане на срещи

В света на търговците, бизнеса и връзката доста постоянно работните срещи стартират мъчно. 

Или се чака някой да дойде, тъй като закъснява, или групата желае да продължи да приказва по други, " по-приятни " въпроси, които са отвън мотива. И нормално " Тъй като сме се събрали тук... ", казано от ръководещата персона, стартира диалога всъщност. Но в това време някои сътрудници към момента не престават да пишат известия и имейли, до момента в който най-накрая всички станат фокусирани. 

Срещите, които стартират постепенно, мъчно се възвръщат. 

Как да създадем по този начин, че срещите ни да бъдат колкото може по-продуктивни и фокусирани? 

Американската водеща Опра Уинфри, която има сериозен опит в събеседването, има собствен способ за ръководство на връзката. В книгата си " High Performance Habits: How Extraordinary People Become That Way " създателят Брандън Бурчард показва, че Опра Уинфри стартира постоянно всяка среща по един и също метод. Тя пита:

" И по този начин, за какво вършим тази среща? Какво е значимо? Какво има за нас значение? ". 

Защо тя стартира срещите си по този начин?

Хората с висока работливост, искащи допустимо най-хубав процес от диалога, без значение дали продават нещо, показват маркетингови проекти или друго, желаят допустимо най-голяма изясненост на общуването и желанията. Всичко би трябвало да е безусловно ясно. Те работят да отстраняват разсейващите фактори, с цел да може да се приказва фокусирано и освен това, само че и да се ръководи фокусът и той да се върща, в случай че е загубен. 

Така е, тъй като яснотата не е нещо, което получаваме и край. Тя е нещо, което се опитваме да търсим. И я намираме, до момента в който интензивно и непрекъснато я търсим. 

Същото важи и в персонален проект. Успешните хора не чакат външен тласък, с цел да стартират да вършат промени. Те просто ги вършат - без да имат потребност от нова календарна година, избран месец или друго. Просто вземат решение какви промени желаят да създадат и стартират. Сега.

Според Брандън Бурчард има един простоват метод да се търси персонална изясненост - като наблегнем на следните четири неща: 
Представата за себе си : Как бихте описали идеалната версия на себе си? Уменията си: Какви умения бихте желали да придобиете, развиете и покажете?  Социален аспект : Как желаете да се държите в обществен проект?  Услуги : Какви услуги желаете да предоставите? 
Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР