В свършиха местата в интензивните отделения. На територията на областта

...
В свършиха местата в интензивните отделения. На територията на областта
Коментари Харесай

В Хасково има само 1 легло за интензивно лечение на ковид

В свършиха местата в интензивните отделения. На територията на региона има разкрити 277 кревати общо, от които 28 са за интензивно лекуване, заяви доктор Соня Димитрова шеф на РЗИ-Хасково. Свободните кревати са 42, от които единствено едно е за интензивно лекуване, добави тя пред bTV.

В МБАЛ-Свиленград няма свободни кревати, в МБАЛ-Харманли леглата също са заети.

Няма информацията за върнат пациент, става пренасочване към лечебните заведения където има свободно легло, разясни доктор Соня Димитрова. 

„ Към момента интензивните кревати в отделението за интензивно лекуване и реанимация в МБАЛ-Хасково са изцяло заети, заяви доктор Георги Гелов, шеф на лечебното заведение.
 Освободиха от служба директорката на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Хасково Освободиха от служба директорката на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Хасково
Инженер Тонка Атанасова е освободена от длъжността шеф на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Хасково. Тя е получи...

„ Прави усещане за тази вълна изключителното подмладяване на пациентите, които се постанова да постъпват в секторите за апаратна вентилация и интензивно лекуване. Говорим за младежи на 40-45 години, имахме и по-млади пациенти.

Ако има опция някой от интензивния бранш да излезе, се приема този, който е по-критичен.

Като цяло има разкрити 130 кревати за пациенти с Коронавирус, от които 8 са за апаратна вентилация, от тях се опитваме да държим свободни към десетина кревати, с цел да нямаме казуса от предната вълна пациенти с багаж по стълбища, да чакат пред Спешно поделение. На този стадий съумяваме да се оправим, с цел да нямаме такива проблеми.

В момента болничното заведение няма никакъв проблем с доставка на О2, на медицински консумативи и апаратурата работи безотказно. В момента сме добре окомплектовани, казусът е, че това са съвсем оптималните благоприятни условия на този личен състав, с който работим. Ако се наложи да се откриваме нови кревати, тогава към този момент ще имаме огромен проблем с намирането на хора, които да работят в тях ”, сподели доктор Гелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР