В студиото на Денят започва с Георги Любенов“ министърът на

...
В студиото на Денят започва с Георги Любенов“ министърът на
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Успехът на едно председателство е да върви напред

В студиото на „ Денят стартира с Георги Любенов “ министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова съобщи, че към средата на Българското европредседателство оценката за него е отлична, а „ вътрешнополитическите “ по думите ѝ кавги нямат външен отзив. Тя акцентира, че връзките на Европейски Съюз с Русия и Турция е значимо да бъдат изчистени, само че акцентира, че въпреки всичко ситуацията е внимателно.

Към средата на Българското европредседателство в София минаха съвсем 100 срещи, както и доста съвещания в Брюксел, съобщи в студиото на „ Денят стартира с Георги Любенов “ министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова. Тя изрази удоволствието си от това, че България получава доста високи оценки.
Лиляна Павлова: Имаме компания, която прави разбор на изявленията в непознатите медии. Тенденциите са, че има тренд на повишаване на позитивните изявления.
Има ясно фокусирани цели, които се правят оценка добре, добави тя. Вторият отличен детайл е тематиката за Западните Балкани, която е сложена високо в дневния ред на институциите и има единодушие на институционалния триъгълник, разясни тя. В тематиката за сигурността и миграцията също има известно единодушие.
Лиляна Павлова: Успяхме да предложим съответни текстове по какъв начин да решим казуса, в това число законодателно. Приятно изненадахме нашите сътрудници.
Хората желаят да бъдат чути и митингите са естествен либерален развой, само че е ясно, че задачата на опозицията е да се добере до властта, означи Павлова.
 Корнелия Нинова: Някой би трябвало да понесе отговорност за договорката с ЧЕЗ Корнелия Нинова: Някой би трябвало да понесе отговорност за договорката с ЧЕЗ
В студиото на "Денят стартира с Георги Любенов " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява скандалната договорка с ЧЕЗ. По думите ѝ, някой купува 1/3 от еле...

Ако сме откровени, че Българското европредседателство е надпартийна тематика, би трябвало да се радваме на положителните оценки за България, а не да злобеем, съобщи Лиляна Павлова. За България е значимо тематиката за Западните Балкани да бъде върната в дневния ред, като това е главната цел. Тя акцентира, че на страните от Западните Балкани не се дават подправени обещания и точни дати по кое време ще влязат в Европейския съюз.

Лиляна Павлова: Най-вече приказваме за мир и сигурността, тъй като мирът и сигурността на Европа минават през тези в Западните Балкани. Защото си спомняме какъв брой елементарно обстановката там може да се взриви. Когато приказваме, че желаеме Европа да е сигурна и постоянна, фокусът би трябвало да е там, а не да се борим с следствията.  Потвърдиха публично срещата ЕС-Турция във Варна Потвърдиха публично срещата ЕС-Турция във Варна
Председателите на Европейския съвет Доналнд Туск и на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер са изпратили писмо до президента на Турция Реджеп Ердоган, в...

Отношенията с Турция са стратегически значими. На 23 март има среща на водачите на Европейски Съюз, където ще се вземе решение дали ще има среща на 26 март.

Лиляна Павлова: Благодарение на положителното партньорство, което България има с Турция и положителните взаимоотношения сред министър председателят Борисов и президентът Ердоган, ние имаме нулев незаконен миграционен напън по границата. Нито една друга външна граница на Европейски Съюз не може да се похвали с това.
Павлова напомни, че има още положения, които Европа би трябвало да посочи с Турция. Форматът на срещата е явен и ще е по Лисабонския контракт.
Лиляна Павлова: Председателят на Съвета Доналд Туск, министър председателят Борисов, ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и от своя страна - Турция в лицето на президента Ердоган.
Тя добави, че президентът Радев може да бъде поканен, само че форматът на сходна среща е ръководителят на Съвета на Европейски Съюз, министър-председателят на председателстващата страна и ръководителят на Европейска комисия. Според Палвола би трябвало да се внимава с репликите по отношение на Турция, тъй като връзките с нея са деликатни.
 210 държавни и бизнес водачи в Русия в сигнален лист на Съединени американски щати 210 държавни и бизнес водачи в Русия в сигнален лист на Съединени американски щати
"Неприятелски акт. " Така съветският президент Владимир Путин назова новия американски лист с имената на 210 членове на политическия и бизнес хайлайф на Ру...

Русия е значим стопански сътрудник на Европа, а за българите тя е в нашите сърца като страна-освободителка, тъй че връзките с нея би трябвало да са деликатни и деликатни, посочи Лиляна Павлова. Стратегически, Европа желае да бъде световен фактор на международната сцена, само че това минава през ясни връзки с Русия и Турция, добави тя. Тя напомни, че юли месец глобите против Русия ще се гласоподават още веднъж.
Лиляна Павлова: Има ясно избрани решения кои са от страна на Русия дейностите, които би трябвало да бъдат подхванати в осъществяване на Минските съглашения.
Европредседателството е в цялостен ход, оценките са положителни, заключи Павлова. Скандалите в страната са вътрешнополитически и нямат външен отзив, добави тя. Според Павлова тези кавги са опит на опозиционерите да се сътвори усещането, че има неустойчивост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР