В стратегията, определяща как България планира да изразходва европейските фондове

...
В стратегията, определяща как България планира да изразходва европейските фондове
Коментари Харесай

Позиция на Движение 21: Третото правителство на Борисов е кръгла двойка

В тактиката, определяща по какъв начин България възнамерява да изразходва европейските фондове в интервала 2021 - 2027 година, третото държавно управление на Бойко Борисов прави оценка над десетгодишното ръководство на ГЕРБ с кръгла двойка. В основни браншове страната ни е на последните места в Европейски Съюз:
неподходящи демографски трендове като намаляваща раждаемост, застаряване на популацията, високи равнища на смъртност;
доста висок дял на младежите сред 15 и 24-годишна възраст, които не са нито в обучение, нито в образование, нито в заетост;
26-то място в Европейски Съюз по държавни разноски за обществена защита;
доста висок условен дял на бедните, най-голям условен дял на популацията, живеещо в тежки материални ограничения, три пъти по-висок от междинния за ЕС;
най-високо неравноправие в разпределението на приходите в Европейски Съюз.
Изхождайки от тази оценка за резултатите от личното си ръководство, ГЕРБ оповестиха че имат намерение да продължат да ръководят европейските средства по същия метод, както и до момента. През идващите седем години, България ще получи от Европейски Съюз 16.7 милиарда евро по линия на Многогодишната финансова рамка и още 12.2 милиарда евро по новата стратегия " Европейски Съюз: Следващо потомство ", предопределена за възобновяване на стопанските системи след коронакризата. Вместо за вложения в хората, в развиването на човешкия капацитет, в обучение и подготовка, в подсилване на предприятия от основни браншове за българската стопанска система, в действителни тласъци за напредък на стопанската система, в балансиране на икономическото развиване сред районите, в случай че продължи да ръководи, държавното управление на ГЕРБ ще налее още веднъж европейските пари в некачествено строителство и поправки на пътища и здания. Чрез определени фирми-хранилки за властта, Бойко Борисов ще продължи да цялостни нощното си шкафче, персонални и партийни сметки.
Нито разискването, нито осъществяването на тези проекти би трябвало да бъдат оставени под управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ. България има потребност от ново ръководство, което да спре повсеместната корупция и източването на средствата на европейските и на българските данъкоплатци. Управление, което не просто ще смени една партия с друга на власт, а ще наложи институциите и разпоредбите да работят за всички жители.
Смяната на модела на еднолично ръководство постанова обединяване на всички заинтригувани да се възвърне справедливостта, демокрацията, разделянето на управляващите, гражданския надзор. Затова ще продължим с работата си да осигурим без значение наблюдаване, редом броене на изборите и да противодействаме на операциите и фалшификациите. След провеждането на почтени избори ще работим за унищожаване на статуквото, за отмъщение и за възобновяване на вредите от мафиотското ръководство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР