"В страната пристигнаха 62010 дози от ваксината на Pfizer. Всеки

...
"В страната пристигнаха 62010 дози от ваксината на Pfizer. Всеки
Коментари Харесай

Ангелов: Избор на ваксини ще има от май

"В страната дойдоха 62010 дози от имунизацията на Pfizer. Всеки месец ще идват по толкоз. От идващия месец се чака да дойдат и добави доставки, сподели на брифинг министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.
"Наличните ваксини във имунизационните центрове са на AstraZeneca. Малко количества ваксини на Pfizer са ориентирани към осъществяване на първа, втора и трета фаза от имунизационния проект ", изясни Ангелов.
"Избор на ваксини ще има от месец май. Интересът към AstraZeneca е понижен до най-малко ", изясни здравният министър. Той още веднъж увери, че имунизацията е тествана и безвредна.
"Ваксините на AstraZeneca ще бъдат изтеглени, в случай че ползата към тях спадне изцяло. И по отношение на договорите, които имаме с Европейската комисия, ще преценим какво да се прави с тях ", посочи Ангелов.
"Причините за отлива всички сме очевидци какви са и на какво се дължат “, добави Ангелов. "Изготвят проект по какъв начин персоналните лекари да разпределят имунизациите. По отношение на отдалечените места в страната, той още веднъж напомни, че с органите на Министерство на вътрешните работи са обезпечили логистика за снабдяване на имунизациите.
„ От месец май от шестте страни, които алармираха Европейския съюз, България е страната, която ще получи най-вече ваксини “, акцентира.
Здравният министър изрично уточни, че има вяра във имунизациите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР