В страната около половината случаи в София-град, Софийска, Пловдивска и

...
В страната около половината случаи в София-град, Софийска, Пловдивска и
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Делта вариантът преобладава в четири области на страната

 " В страната към половината случаи в София-град, Софийска, Пловдивска и Бургаска област са на Делта разновидността. В другите области процентът е малко по-нисък. Индийският вид се разграничава по своето разпространяване много от английския, тъй като количеството на вируса в носоглътката е няколко стотин пъти по-голямо. В рамките на месец този вариант ще господства у нас ". Това съобщи в ефира на " Здравей, България "  консултантът по имунизации на столицата проф. Тодор Кантарджиев. 

По думите му хората са не запомнили за вируса и не се приказва за имунизация. " Провежда се една невидима имунизационна акция. Трябва да се изясни на хората умерено, че трябва да се ваксинират, това е най-важното сега, защото 25 сложени ваксини значат 1 избавен човешки живот. Трябва да се убеждават и родителите, тъй като децата над 12-годишна възраст също е хубаво да се ваксинират. Колкото повече ваксини сложим, толкоз по-подготвени ще бъдем “, съобщи професорът.

Той разяснява и изявлението на Кацаров, че неверната тактика за имунизиране е лишила живота на 10 000 души.

" Първо, аз не съм член на щаба по имунизирането, по тази причина ще приказвам като самостоятелен специалист, доктор и жител. Не е почтено доктор да приказва по този начин за лекари и тъкмо тази цифра кой му я сподели? Защо не 11 000 или 9000? Това основава съмнение и след това се чудим за какво хората не се имунизират. Ако 2020 година пролетта не бяха ограниченията и имахме по 5000 инфектирани, знаете ли какво щеше да стане със системата на опазването на здравето? Лекарите нямаха маски и ръкавици. Нормалните хора оцениха това, което направихме тогава ", безапелационен бе Тодор Кантарджиев. 

И добави, че от както доктор Кацаров е министър на опазването на здравето броят на имунизираните непрекъснато понижава.

" Първата компания, която предложи подготвена ваксина, беше AstraZeneca. За страдание, видяхте какво стана в идващите месеци. Голяма част от нещата бяха пресилени в медиите. Сега господин Кацаров ще има опция да подарява и продава ваксини. Мисля, че това трябваше да стане още преди два месеца, вместо да се занимава с други по-несъществени неща ", уточни Кантарджиев.

Специалистът открои и кои са главните признаци при Делта разновидността на COVID-19.

" Най-често инфектираните имат хрема и болки в гърлото. Ако имате сходни признаци, останете вкъщи и си направете бърз тест ", сподели още професорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР