В столичното 119-то училище освен традиционните баскетбол, футбол и тенис

...
В столичното 119-то училище освен традиционните баскетбол, футбол и тенис
Коментари Харесай

В столично училище тренират бейзбол

В столичното 119-то учебно заведение с изключение на обичайните баскетбол, футбол и тенис на корт децата упражняват и не толкоз известния у нас бейзбол. С всяка година той е все по-разпознаваем в България. В тима по бейзбол вземат участие към 30 девойки и момчета на възраст от 9 до 14 години. Всяка година вървят на съревнование, а по думите на треньора им резултатите са все по-добри.

София

Това е учебният тим на 119 СУ, в тима по бейзбол вземат участие към 30 девойки и момчета на възраст от 9 до 14 години. Всяка година вървим на съревнование, като резултатите са все по-добри.

„ Няма да хвърляте мощно, значимо е да хвърляте тъкмо! Искам да внимавате и да дадете всичко от себе си! “ - по този начин стартира всяка подготовка по бейзбол.
Данаил Тренев, треньор на тима по бейзбол: Най-важното е да се почитат, да почитат своите съотборници, да почитат противниковите играчи, както и съдиите и техните решения.
От 4 години Данаил е учител по физическо образование в столичното 119-то учебно заведение. Любовта към бейзбола наследява от татко си. От дребен обикаля по стадионите с него и по този начин бейзболът става неразделна част от всекидневието му. Вече три години младият преподавател тренира децата. Разкрива им тайните и тънкостите на бейзбола, развива техните умения и качества.
 © Българска телеграфна агенция Данаил Тренев, треньор на тима по бейзбол: Децата са доста любопитни. Постоянно питат за разпоредбите, интересува ги нещо, което се е случило по време на мачове, по време на тренировки, защото разпоредбите са малко по-специфични.
Във всяка подготовка децата натъртват на главните детайли - мятане, удряне, тичане по базите, отиграване на разнообразни детайли в бейзбола. Набляга се и на тактическата подготовка, която е значима за триумфа на децата по време на мачове.
Боил: Стори ми се по-нестандартен спорт, по-интересен, доста повече правила има в него. Много компликации, което вършат играта доста забавна. Мария: Учи ни да бъдем по-дисциплинирани. Пък и е хубаво да спортуваме.
Бейзболът възпитава на почитание и дисциплинираност. Тренировките, несъмнено, не минават без травми и произшествия. Точните удари, усмивките и щастието, обаче, доминират. За Данаил тренировките по бейзбол са сбъдната фантазия, пристрастеност и ентусиазъм. С всяко упражнение това се пробва да възпита и у децата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР