В столичния зоопарк са въведени строги мерки по пропускателния режим

...
В столичния зоопарк са въведени строги мерки по пропускателния режим
Коментари Харесай

Затягат пропускателния режим в столичния зоопарк заради чумата

В столичния зоопарк са въведени строги ограничения по пропускателния режим поради усложнената епизоотична конюнктура в страната.
 Тома Биков отвръща на удара: Нинова може да придвижи чумата от Странджа  Отложиха плануваната за през днешния ден евтаназия на животни  Министерство на вътрешните работи: Нито крачка оттегляне - цялостен надзор в регионите с чума по животните
Пред радио " Фокус " шефът на зоопарка Добромир Бориславов съобщи, че като превантивна мярка е въведен контролно-пропускателен режим. Мерките включват и стерилизация на доставчиците, които влизат на територията на зоопарка.

Бориславов сподели още, че подхванатите превантивни ограничения не пречат на работата на зоопарка и на достъпа на гости. 

Не са спрени и инициатии като зооучилище за деца, както и програмата за доброволци.

Снощи Междуведомственият координационен щаб, основан по отношение на зародили огнища на изключително рискови заразни заболявания по животни, организира второ си съвещание. Повод за него бяха предстоящите и неполучените до края на работния ден резултати от проучванията на пробите от животните от региони, прилежащи на откритите огнища на болестта.

На заседанието беше взето решение за отсрочване на плануваните дейности за евтаназия на потвърдено инфектираните животни, и усилване на контрола на придвижването на хора и преместването на животни и скотски артикули от и към зоните с огнища на болест.

Освен това щабът е взел решение и за снабдяване на в допълнение съоръжение за пропускателните пунктове на изходните и входните пътища към обитаемоте места.

Има настроения против мен в село Шарково, сподели баба Дора, която се трансформира в знак на митингите на животновъдите против евтаназията на животни, заболели от чума.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР