В столичния Южен парк БСП представи официално своята листа от

...
В столичния Южен парк БСП представи официално своята листа от
Коментари Харесай

БСП представи в Южния парк листата си за евроизборите

В столичния Южен парк Българска социалистическа партия показа публично своята листа от 17 претенденти за евроизборите през май.

"Тръгваме за победа на европейски избори, за предварителни парламентарни избори, само че най-много тръгваме на борба за правдивост в този момент - слоганът на нашата акция ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при представянето на претендентите за евродепутати от листата на коалиция "БСП за България ". Събитието се състоя навън на поляната зад музея "Земята и хората ".

Корнелия Нинова прикани да се гласоподава на 26 май, тъй като "пълзяща тирания на опозицията е безмислена, само че едноличната власт в България е реалност. Разрушени са българските институции, един човек ръководи еднолично - народа и неговите пари, сподели Нинова.

Мнозина не имат вяра, че Европа може да помогне на българското правораздаване - може, в случай че изградим мощна самостоятелна и подчинена само на върховенството на закона европейска прокуратура, уточни тя. Оказа се, че колкото повече жилища имаш в България, толкоз си по-недосегаем от закона, означи Нинова.

Водачката на листата на "БСП за България " Елена Йончева разяснява, че 12 години вървим към Европа, само че дори не я доближаваме. Тя уточни, че съгласно Световната банка три са аргументите - корупция, липса на положително законодателство и липса на предвидимост. "Битката за Европа е борба за България ", съобщи Йончева. Тя означи, че пред нас има два пътя - или да останем в това престъпно иго, или да въстанем.

Четвъртият в листата Иво Христов, доскорошен шеф на кабинета на президента Румен Радев, разяснява, че днешната дата, на която означаваме годишнина от Априлското въстание, може би е доста добър ден за начало на акция, която цели цялостен поврат в страната.

Председателят на Партията на европейските социалисти и подложен под номер пет в листата Сергей Станишев акцентира, че идеята на социалистите е смяна у нас и в Европейския съюз и добави: "Неволно съпоставям представянето на нашата листа само с тази на ГЕРБ. Какво видяхме при тях - стройни редици, тържествена зала, доста вратовръзки, мощ, мощност на властта и доста говорене, само че говорене без страст - скучно, само че това, което можем да ви обещаем, е,че с нашата листа няма да ви е скучно ".

В листата на "БСП за България " са още Цветелина Пенкова /заместник-председател на клуб "Милениум "/ и финансистът Иван Кръстев, заместник-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева, националният представител Румен Гечев, актуалният евродепутат Момчил Неков, журналистът Велизар Енчев, депутатът Димитър Данчев, Тодор Стоилов от Пловдив, националният представител Валери Жаблянов, Мариела Модева - културолог, Десислав Тасков - уролог, автомобилният играч Крум Дончев и Емил Георгиев - ръководител на ПК "Екогласност ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР