В сряда преди обяд ще бъде слънчево. След обяд от

...
В сряда преди обяд ще бъде слънчево. След обяд от
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за валежи с гръмотевици в 12 области

В сряда преди обяд ще бъде слънчево. След обяд от запад ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. До среднощ тук-там в северозападната половина от страната ще превали и прегърми. В западните региони има условия за местни обилни количества превалявания, вероятни са градушки. До среднощ явленията там ще отслабнат, само че през нощта против четвъртък тук-там и на изток ще има валежи, най-вече слаби. През деня в Източна България вятърът краткотрайно ще се усили до сдържан. Минималните температури ще са сред 5 и 10 градуса, а оптималните - сред 22 и 27 градуса. 

Жълт код за значителни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици е разгласен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив. 

Над планините преди обяд ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до среднощ в масивите в западната половина на страната ще има интензивни краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад, само че с развиването на купесто-дъждовната облачност ще има и краткотрайни усилвания. Максималната температура на 1200 метра ще е към 15 градуса, а на 2000 метра - към 9 градуса.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. До вечерта облачността ще се усили, само че ще остане без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17-20 градуса. Температурата на морската вода ще е от 12 градуса по Северното Черноморие до 16 градуса на юг. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 06:08 часа и залязва в 20:39 часа. Продължителността на деня е 14 часа и 31 минути. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР