В сряда Европейският съюз ще предложи на Великобритания споразумение за

...
В сряда Европейският съюз ще предложи на Великобритания споразумение за
Коментари Харесай

ЕС предлага на Великобритания умерена сделка за свободна търговия и ограничен достъп на британските финансови услуги

В сряда Европейският съюз ще предложи на Англия съглашение за свободна търговия за бъдещите връзки след Брекзит, демонстрира проектодокумент, очертаващ много по-ограничено съдействие, в сравнение с това, за което упорстват управляващите в Лондон.

В плана за взаимна позиция на останалите 27 държави-членки на Европейски Съюз по отношение на новата им договорка с Англия, с който разполагат организациите Ройтерс и Блумбърг преди формалната му обява по-късно през днешния ден, се декларира, че единният блок е твърдо решен да благоприятства за тясно партньорство с Англия.

" В същото време излизането на Обединеното кралство от единния митнически съюз и от единния европейски пазар неизбежно ще докара до търкане. Това, за жалост, ще има негативни стопански последствия ", се споделя в проектодокумента.

С оглед на английския апел, че финансовите услуги би трябвало да бъдат включени в бъдещата договорка за свободна търговия, Европейски Съюз отбелязва, че Англия ще бъде третирана като всяка друга трета страна, която не споделя общите правила на Съюза.

В оферти от Европейски Съюз проектодокумент се показва, че бъдещите връзки с Англия в авиацията би трябвало да изискват въздушно транспортно съглашение, комбинирано със съглашение за сигурност. Бъдещата търговия със артикули с Англия би трябвало да бъде предмет на нулеви митнически цени, като в това време би трябвало да се резервира взаимен достъп до риболовните води и до ресурсите.

Европейски Съюз ще упорства за безмитна и безквотна търговия за артикули. Търговията с услуги ще бъде включена, само че при избрани ограничавания. Европейски Съюз също по този начин желае тясно съдействие в региона на защитата, сигурността и полицията.

Бъдещата комерсиална договорка би трябвало да адресира и въпроса за уместно митническо съдействие, като се резервира регулаторната автономност на двете страни.
Проектонасоките за бъдещото комерсиално съдействие сред Европейски Съюз и Англия ще бъдат показани по-късно през днешния ден от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

Копие на проектодокумента на Европейски Съюз може да намерите тук.

Според анализатори и икономисти, предложенията на Европейски Съюз във връзка с едно бъдещо комерсиално съглашение с Англия допускат, че възможната комерсиална договорка по-скоро ще наподобява на тази, която преди време беше контрактувана с Канада. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР