В средата на януари Международният център за стратегическо разузнаване (МЦСР)

...
В средата на януари Международният център за стратегическо разузнаване (МЦСР)
Коментари Харесай

Дестабилизацията на Украйна по модел 2008/2014

В средата на януари Международният център за стратегическо разузнаване (МЦСР) вкара „ алено “ (предпоследно) равнище на заплаха в Украйна, което значи извънредно евентуална рецесия или сериозен спор, пътуването до тази страна не се предлага. В същото време рискът за живота се прави оценка от междинен до висок. Нивото на заплаха е нараснало след неуспеха на дипломатическите договаряния сред НАТО и Русия. Според МЦСР огромни военни конфликти на територията на Украйна са евентуални до две седмици.

Почти по същото време полското издание “Мисъл Полска” разказа „ дяволския проект “ на Съединените щати по отношение на Русия, като тъкмо предвижда, че „ нищо няма да излезе от договарянията със Съединени американски щати и НАТО “. Според полските създатели Вашингтон прави всичко допустимо да прекъсне договарянията за сигурност с Русия. Причината е желанието да се въвлече Русия във войната. В същото време Вашингтон не желае нуклеарна война. „ Те се нуждаят от война в Украйна и се пробват да въвлекат Русия в нея “, споделят полските публицисти. Такъв резултат би устройвал Съединени американски щати, тъй като тогава американците няма да страдат от военни дейности. Поляците показват, че " в действителност дяволският проект " на Съединени американски щати включва челно опълчване на украинци и руснаци, които имат " общи религиозни, културни и значително етнически корени ", с цел да стартират да се избиват един различен в цялостен спор.

Според източници на “Блумбърг” прозорецът за отприщване на кървясъл спор на територията на някогашната Украинска ССР ще се отвори от средата на януари до края на февруари. Прави усещане, че в края на декември американската администрация „ безшумно “ и незабелязано даде на режима в Киев спомагателна военна помощ в размер на 200 милиона $. Пакетът за помощ включва стрелково оръжие, муниции, радиостанции, здравно съоръжение и аварийни елементи на украинската страна.

В средата на януари стана известно, че тайната стратегия на Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати към този момент е научила украинците да „ убиват руснаци “. Като част от тази стратегия американците интензивно образоват украинските сили за сигурност за осъществяване на военни интервенции против Русия. Съобщава се, че програмата се извършва на територията на една от базите в южната част на Съединени американски щати, както и в Донбас. Това беше декларирано пред медиите от някогашен офицер от американското разузнаване. Според него и източници програмата за образование на елитни украински чиновници по сигурността и разузнавачи е основана при Обама след " Кримската пролет ". След това е разширена от администрацията на Тръмп и още повече от тази на Байдън. Съобщава се, че американски консултанти по тази стратегия към този момент са пътували на фронта в Донбас, с цел да дават препоръки на украинските сили за сигурност. Последните се образоват да боравят с оръжия, да се маскират и да се ориентират на терен. Според медиите тези бойци би трябвало да играят основна роля във въоръжения спор на изток по време на „ съветското настъпление “.

Американските съветници работят намерено във военното ведомство на Украйна. От 11 януари 2022 година Крис Ризо и Тод Браун са непрекъснати съветници от Съединените щати в дирекция „ Отбранителна политика “ на Министерството на защитата на Украйна. Официално главните им отговорности включват даване на „ консултантска помощ в процеса на използване на ограниченията за военна промяна “ по въпросите на отбранителната политика, военното ръководство и евроатлантическата интеграция.

Междувременно на 12 януари уебсайтът на посолството на Съединени американски щати в Киев актуализира рекомендациите за посещаване в Украйна. Гражданите на Съединени американски щати са помолени да преразгледат проектите си за пътешестване до Украйна заради „ необикновена военна активност “. А на уеб страницата на Държавния департамент на Съединени американски щати с рекомендации за сигурност пътуването в Украйна получи 4-то равнище “Не пътувайте”. Това е най-високото равнище на опасност в американски мащаб. Прави усещане, че сходна обстановка към този момент се случи и преди началото на превръщането на „ Майдана “ във военно клане на територията на някогашната Украинска ССР, също през януари. След това същото известие се появи на формалния уебсайт на Държавния департамент на Съединени американски щати на 24 януари 2014 година

Това надалеч не е единствената притеснителна прилика. От 4 до 20 февруари в Китай се организира Олимпиадата. Според прогнозите на “Блумбърг” и МЦСР началото на Олимпиадата може да се комбинира с спора в Донбас. И по този начин, както се случи през 2008 година в Осетия, когато провокация против съветски миротворци на територията на някогашната Грузинска ССР беше планувана да съвпадне с откриването на тогавашната Олимпиада в Китай. От своя страна закриването на игрите може да се трансформира в предлог за дестабилизиране на обстановката, какъвто беше казусът на 20 февруари 2014 година на територията на Украйна, когато беше осъществен държавният прелом в Киев.

Отправната точка за кръвопролития може да бъде провокация под подправен байрак. Пентагонът и Белият дом към този момент намерено приказват за това, базирайки се на „ достоверни разследващи данни “, приписвайки на съветските специфични служби подготовката на „ причина “ за нахлуването в Украйна посредством образуване на саботажни интервенции против ДНР и ЛНР. Според Белия дом съответните експерти, подготвени за боравене с оръжия и експлозиви, към този момент са подготвени да организират интервенции под подправен байрак в Донбас.

Украинското разузнаване също е нащрек, като към този момент е измислило една от аргументите за „ конфликта “ сред Русия и Украйна. Според Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна контейнери сякаш с амоняк са били докарани в завода на Стирол в Горловка. Отровно вещество към този момент изтича в атмосферата заради нарушаване на херметичността. Киев счита, че породена от индивида злополука ще разреши на Украйна да бъде упрекната в бойкот и ще докара до спор.

В съветското външно министерство сходни провокативни „ мечти “ с съображение бяха наречени партенка. По-рано съветският министър на защитата Сергей Шойгу приказва за подготовката на терористични офанзиви от американски ЧВК в Авдеевка и Красни Лиман. Възможността за такава терористична офанзива се удостоверява и от членове на украинските специфични служби, да вземем за пример някогашният подполковник от СБУ Василий Прозоров.

Всичко това припомня по какъв начин Западът употребява кървава провокация през 2008 година против съветските миротворци и жителите на Южна Осетия. Отначало, когато ги избиваха, в западните медии цареше цялостна тишина за експанзията на режима на Саакашвили и убийствата на десетки миротворци и цивилни. Когато Москва беше принудена да отговори, в западните медии стартира стихия с обвинявания, че Русия е направила „ навлизане “. Многото часове експанзия на режима на Саакашвили и десетките, които той мазета, бяха просто подминати с безмълвие. А обвиняванията към Москва се съчетаха с откриването на Олимпиадата през 2008 година в Пекин.

Изглежда, че в този момент желаят малко да попроменят този модел и да го употребяват против Донбас. И евентуално против Крим, покрай който Украйна неотдавна организира учения на части от групата Юг на Въоръжените сили на Украйна на един от военните полигони в Херсонска област. Там наред с други неща, упражняваха екипажите на зенитно-ракетни системи 9А33 БМ3 „ Оса-АКМ.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР